avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate Cipriandan93

Activitate Cipriandan93

Buna ziua,

Compania noastra este integrata in eMAG marketplace si am primit urmatorul mail :

" Stimate doamne / Stimaţi domni,



Conform Ordinului 1151 din 20.11.2017, Consiliul Concurenţei are în desfăşurare investigația privind posibila încălcare de către Dante International S.A., deţinătorul platformei online eMAG Marketplace, a prevederilor art. 6 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu modificările şi completările ulterioare[1], şi a prevederilor art. 102 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene.



În baza prevederilor art. 34 din lege, vă solicităm ca, până la data de 17.06.2019, să răspundeți la solicitarea de informații a Consiliului Concurenței prin completarea chestionarului ataşat prezentului email, cu datele și informațiile corespunzătoare şi să-l transmiteţi la adresa de e-mail chestionar.marketplace@consiliulconcurentei.ro .



Vă informăm că, în conformitate cu art. 53 din lege, furnizarea de informaţii inexacte, incomplete sau care induc în eroare ori de documente incomplete sau nefurnizarea informaţiilor şi documentelor solicitate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 0,1% la 1% din cifra de afaceri totală din anul financiar anterior sancţionării."

Dorim sa stim daca suntem obligati cu adevarat sa oferim aceste informatii care sunt sensibile si chestionarul pare mai mult un survey pentru emag.

Multumesc!
Buna seara,

Multumesc pentru acest raspuns


"dar il poate trata ca pe un negru de pe plantatie" = exact

O seara placuta
Buna ziua,

Avem o curiozitate, este legal sa comercializezi sisteme de operare Microsoft Windows 10 pe suport USB/CD/DVD pe teritoriul Romaniei fiind o societate?

Aceste copii aduse din china ar avea un suport legal avand in vedere legea UE

Ce spune legea în legătură cu revânzarea licențelor utilizate?
Una dintre cele mai importante hotărâri privind vânzarea licențelor utilizate a fost dată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în 2012.

Decizia CJEU în cazul Cazul C-128/11 UsedSoft GmbH v Oracle International Corp. spune că "Niciun producător de software nu se poate opune revânzării licențelor sale "folosite", permițând utilizarea programelor sale descărcate de pe internet. Dreptul exclusiv de a distribui o copie a unui program de calculator care face obiectul unei astfel de licențe este epuizat la prima vânzare."

Aceasta înseamnă că vânzarea de licențe "utilizate" și de software redundant este legală. Această hotărâre a creat un cadru juridic sigur, pentru întreaga Uniune Europeană, asigurând o concurență echitabilă și sănătoasă pe piața europeană.

De asemenea, hotărârea prevede că:

Licențele de software fără termen de expirare pot fi tranzacționate în mod liber. Dacă achiziționați o licență software independentă, o puteți vinde în aceleași condiții.
Drepturile de distribuție ale producătorului sunt epuizate la prima vânzare a software-ului. Clienții care au cumpărat un program de calculator pe o piață liberă au dreptul să utilizeze software-ul achiziționat
Chiar dacă revânzarea de software este interzisă în mod expres conform contractului de licență, deținătorul drepturilor nu se mai poate opune revânzării acelei copii. Contractul de licență este supus legii europene, iar punctele care sunt în conflict cu legea europeană sunt anulate (acest lucru se aplică în principal "software-ului OEM").
Nu există nicio diferență între metodele de distribuție. Software-ul poate fi distribuit prin CD / DVD (licențe fizice) sau online (licențe digitale). Titularul de drept nu poate solicita o remunerație corespunzătoare pentru revânzarea ulterioară a licenței software, deoarece remunerația corespunzătoare a fost obținută în timpul primei vânzări.

Ce parere aveti?

Multumesc!