Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Activitate Mircea Cojocaru

Activitate Mircea Cojocaru

Factură apa rece Buna ziua.In lună decembrie 2019 a fost plătită factura de apă rece dar nu a fost repartizată.Acum domnul președinte al asociației împreună cu cenzorul. blocului într-un fel ne obligă să platim factura care a fost plătită dar nu a fost repartizată.Amindoi le-a spus doamnei contabile că dacă nu plătim factura de apă rece(decembrie 2019)care a fost plătită dar nu a fost repartizată sa nu mai inaseze bani de la oameni..Într-un fel ne obligă să platim ce am mai plătit înainte.Este legal ce fac președintele blocului împreună cu cenzorul blocului? Va mulțumesc.
Buna ziua Am și eu o întrebare:se poate trage țeava de apa calda și rece din baie in alta camera in care și-a făcut o bucătărie fata de locul inițial?

POPA GHEORGHE a scris:

Pentru mutarea bucatariei, daca are gaze este nevoie de proiect modificator intocmit de o firma autorizata, avizat de firma de distributie gaze. Lucrarea poate fi executata numai de catre firme agreate de firma de distributie gaze.
Modificarea trebuie sa se regaseasca in cartea funciara.

Buna ziua.Nu a existat nici un convocator la avizier și nici vreo scrisoare recomandată.

Adam Grecu a scris:

Dar daca anuntul - convocator pentru tinerea AG era postat intr-un ziar local, ati mai fi avut aceasta pretentie (semnatura si stampila) ?
Asta este una.
Apoi, daca cititi prev. L 196/2018 cu privire la modul de convocare a AG, ati fi observat ca pe langa convocator - care se afiseaza, de obicei la avizierul as. prop. si la drept vorbind, nu este nevoie nici de semnatura cuiva si nici stampila asociatiei, mai era nevoie si de un tabel cu semnaturi ale proprietarilor - de luare la cunostinta, iar acolo unde din diverse motive, unii dintre proprietari nu au semnat, as. prop. trebuia sa le trimita scrisori recomandate cu valoare declarata.
Daca nu s-a procedat asa, AG pot deveni nule (daca urmati procedura legala).

Succes!


Buna ziua De cînd m-am mutat in blocul care lovit și în momy de fata(2017)au fost mai multe adunări generale și extraordinare pentru alegerea președintelui de bloc și a comitetului executiv.Am și eu o întrebare:De fiecare dată cînd era afișat anunțul pt.alegerea președintelui de bloc și a comitetului executiv.nu am văzut nici o stampila a asociației de locatari (ulterior proprietarii)și nici semnătura președintelui de bloc.Dupa parerea mea ei sint aleși ilegali(deoarece nu era stampila asociației de locatari (proprietari)și nici semnătura președintelui de bloc.Si încă o întrebare:.Între timp am devenit asociație de proprietari.Este legal înființată daca pe afișe nu era stampila asociației de proprietari sau locatari sau semnătura președintelui?
Vecina are dat anunțul pe un site de vânzări în care am văzut poze cum că țeava de gaze este trasa din locul inițial în care era bucătăria in alta parte.Cenzorul blocului mi-a spus sa nu afișez pozele cu ap.vecinei pe ste- ul grupului asociației de locatari .Dar eu pot să mă duc cu pozele la DistriGaz să-i fac reclamație?

POPA GHEORGHE a scris:

Pentru mutarea bucatariei, daca are gaze este nevoie de proiect modificator intocmit de o firma autorizata, avizat de firma de distributie gaze. Lucrarea poate fi executata numai de catre firme agreate de firma de distributie gaze.
Modificarea trebuie sa se regaseasca in cartea funciara.

Buna ziua.Vecina de deasupra mea și-a schimbat locul bucatariei din locul inițial unde se afla de cînd sa construit blocul in alta camera.Am văzut că și-a pus anunț de vânzare a ap.si atunci am văzut că și-a schimbat locul bucatariei(a mutato in alta camera).Vreau să știu dacă este legal sa îți muti bucătăria din locul inițial și dacă am dreptul să mă duc cu pozele din anunț la DistriGaz să văd dacă a făcut legal aceasta mutare.P.S. Din cate am auzit eu de la vecini ar avea aragaz pe butelie,dar din poze arata clar că este trasa țeava de gaze la aragaz.
Răspuns la discuția Calomnie
Am dovada scisa de ea in procesul care l-am avut cu vecina la care ea sa pus martora.Inseamna ca ea ma acuzat direct ca,consum bauturi alcoolice.Cuvantul banuiesc inseamna ca ma acuzat.

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

Dacă vă asumați să treceți printr-un proces și dispuneți de resursele necesare, aveți dreptul de a o da în judecată. Dar vedeți că trebuie să faceți dovada că doamna aceea chiar a făcut acele afirmații.

Răspuns la discuția Calomnie
Este asa zisa martora la o vecina(sint prietene)care ne-am certat.Si ea a raspindit zvonul ca eu si concubina mea consumam frecvent bauturi alcoolice.

Ana Cristina Margu Birou de mediator a scris:

În ce context a dat vecina această declarație?

Discuție Calomnie
Buna seara.Am si eu o intrebare:O vecina a dat declaratie la politie ca banuieste ca eu si concubina mea consumam bauturi alcoolie frecvent,ceea ce nu este adevarat.Eu pot sa o dau in judecata pt.calomnie etc?
Buna ziua.Am si eu cateva intrebari de pus.

Acum 3 luni la adunarea generala extraordinara am hotarat toti care am fost acolo sa ne facem asociatie de proprietari. Domnul X (administrator)a fost si el de acord.

In luna august la o alta sedinta am hotarat sa angajam o firma de specialitate sa se ocupe de bloc(administrator,casier etc.la care domnul Ichim a fost de acord. Intre timp dansul vrea sa desparta blocul si sa faca doua asociatii(blocul are 4 scari).

A pus-o pe doamna Y (responsabila de scara) sa-i minta pe oameni ca daca angajam firma o sa ramanem fara apa calda,apa rece,caldura. Aici deja sa format un grup infractional organizat(parerea mea). Cand i-am spus domnului administrator ca sant FURAT(am dovezi) la intretinere (apa calda trecuta mai mult, apa consumata mai putin ca domnul administrator,dar totusi eu platesc de doua ori mai mult ca el la canalizare,nu afiseaza chitantele de la reparatiile liftului,de la cutiile de scrisori etc.)el a spus ca nu este vina lui .

Domnul X este cercetat de Parchetul General pt frauda(din cate am auzit eu).Domnul X are vreo autoritate sa desparta blocul si sa faca doua asociatii daca este cercetat penal atata timp cat avem un comitet? Domnul X nu trebuie sa plateasca impozit la banii care-i incaseaza pt.functia de administrator?In momentul de fata ce este de facut?Va multumesc anticipat pt. raspunsuri