avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate Ilie Nina

Activitate Ilie Nina

Pentru suspendare prescriptiei anului 2015 de a stabili obligatii fiscale, De ce numai 254 zile avand in vedere ca prin OUG 181/2020 s-a prorogat termenul pana la 25.12.2021. Mie imi ies 280 zile pentru intervalul 21.03-25.12.2021.
Cum ati calculat suspendare pentru prescriere?
Multumesc Nina
O persoana fizica a obtinut in anul 2013 venituri din dobanzi in Romania declarate de o banca. De retinut ca din anul 2011 persoana este angajata la o firma din SUA, acolo avand si resedinta. Ulterior, pentru veniturile din dobanzi an 2013 i s-a stabilit in Romania o CASS de 1050 lei. Intrebarile sunt urmatoare:
- datoreaza aceasta contributie la sanatate avand in vedere ca SUA nu e in spatiul UE:
- Exista ratificari, acorduri, decrete incheiate cu SUA astfel incat sa rezulte ca NU datoreaza contributia la sanatate pentru anul 2013 in Romania?;
- care sunt documentele necesare pe care trebuie sa le prezinte astfel incat sa nu plateasca aceasta obligatie fiscala?
Multumesc.
1. Restantierii Asociatiei de locatari- ce masuri trebuiesc luate si de catre cine fata de restantierii care au datorii de peste 10 ani iar administratia blocului se rezuma la a calcula penalitati fara sa i-a masuri de impulsionare a incasarilor pentru acestia sau de executare etc. Care ar fi pasii pentru a demara masuri de executare a rau platnicilor? In sarcina carui organism este aceasta atributie, cine raspunde legal pentru favorizarea acestor locatari? Ce masuri se pot intreprinde in acest sens?
2. Biciclete parcate pe palierele etajelor - caror institutii ma pot adresa mai departe, avand in vedere ca nici asociatia de locatari, si nici cei de la Serviciul de situatii de urgente din cadrul Primariei (care timp de 1 an si jum. si nici in prezent) nu au reusit sa rezolve problema. In aceasta situatie unde ma pot adresa cu o plangere pentru neindeplinirea sarcinilor de serviciu si favorizarea persoanei in cauza (ca asta deduc- daca functionarii locali care au la indemana legi si nu le aplica in consecinta). Multumesc pentru intelegere
Răspuns la discuția Panouri solare
Buna ziua, daca va referiti la panourile fotovoltaice- pentru captarea energiei solare si transformarea ei in energie electrica, si noi am trimis documentatia pentru acest tip de incalzire catre firma care ne-a montat si panourile presurizate - pentru apa calda, si ni s-a precizat ca momentan asteapta aprobare pt a putea fi validati ca firma de beneficiara sa realizeze aceste montaje. Daca sunteti propriatar si aveti Carte funciara (fara acest document nu beneficiati), nu stiu sa fie alte impedimente. Dar luati legatura cu o firma in acest domeniu si ei va vor da toate detaliile. Spor la prima.
Cu placere. Succes in demersuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, pentru anul 2015- referitor la PFA in sistem REAL- pentru veniturile declarate datorati contributie la sanatate potrivit art.296^22, alin.2) din Legea 571/2003, pentru care "...Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorate bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele prevăzute la art. 296^21alin. (1) lit. a) - e) este diferenţa dintre totalul veniturilor încasate şi cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuţii sociale, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la cele 12 luni ale anului, şi NUpoate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară, DACA acest venit este SINGURUL asupra căruia se calculează contribuţia." , iar potrivit Art. 296^25 se efectueaza definitivare CASS pentru anul fiscal 2015.
Contributiile sociale obligatorii datorate de persoanele care desfasoara activitati independente pentru perioada 2012-2015 sunt stabilite potrivit Legii nr. 571/2003.
Referitor la anul 2016 CASS se stabileste in baza Legii nr.227/2015.
In ceea ce priveste decizia primita SPV, faptul ca nu are stampila si semnatura, nu are relevanta deoarece se emite in format electronic potrivit Ordinelor ANAF iar dvs. ati solicitat transmiterea actelor fiscale in spatiul virtual privat.
Buna ziua, programarea e realizata de medicul de familie. Este vorba de analizele anuale gratuite prin Casa de Sanatate.
Multumesc pentru lamurire. O zi buna .
In sector privat cu contract de munca.