avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zi liber platita pentru analize medicale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zi liber platita pentru analize medicale

Buna ziua, fiica mea este nou angajata intr-o companie, iar la sfarsitul lunii mai 2019 este programata pt analize medicale anuale.
Ziua in care merge la analize este o zi libera platita de angajator? sau trebuie sa isi ia fie o zi de CO, fie o zi fara plata?
Imi puteti spune care este Actul normativ pentru ziua de analize platita? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 6 Mai 2019
Lucreaza in sectorul privat sau bugetar (personal contractual sau functionar public) ?
In sector privat cu contract de munca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legislatia actuala este doar pentru sectorul bugetar - decat pentru functionarii publici. - , nu si pentru privat.

O astfel de prevedere ar tebui sa se regaseasca in c.c.m. aplicabil sau in regulamentul intern al angajatorului respectiv.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru lamurire. O zi buna .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a facut programarea la analize medicale ? Medicul de familie sau medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale ?
Daca este vorba de examinare periodica conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, costurile cad in sarcina angajatorului si analizele se efectueaza in timpul programului de lucru/ se plateste ziua/ orele daca este necesar sa se lipseasca de la serviciu,
-art.7 Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Alte discuții în legătură

Zi libera pentru analize medicina muncii calin cristiana calin cristiana Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca pentru efectuarea analizelor medicale anuale -medicina muncii (bugetari) se acorda o zi libera? sau acea zi este cea in ... (vezi toată discuția)
Zi libera platita pentru analize medicale d234x d234x Pentru cei care lucreaza in ture 12/24 12/48 ziua libera platita va fi de 12 ore sau primeste decat 8 ore urmand a recupera 4 ore? (vezi toată discuția)
Control medical periodic functionari publici sonias sonias Buna seara. va rog sa imi spuneti daca fiind functionar public, beneficiez de o zi libera platita pentru efectuarea analizelor de medicina muncii. eventual si ... (vezi toată discuția)