avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate micaela38

Activitate micaela38

In timpul casatoriei sub regimul comunitatii legale am achitat conform unei promisiuni de vanzare in numele meu 95% din valoarea unui apartament la un dezvoltator. Intre timp, am stabilit sa incheiem la notar un Contract de tranzactie intre soti unde sa se stabileasca proprietatile fiecaruia , si ulterior divortul. Promisiunea de vanzare nu a fost inclusa in Contractul de tranzactie, In momentul in care se va incheia contractul de vanzare cumparare (pe numele fiului meu), fostul sot poate sa ma cheme in judecata pentru partea sa?
Va multumesc!
Sotul meu cetatean italian doreste incheierea regimului matrimonial de separatie de bunuri. In cazul decesului sau, singurii beneficiari sunt copiii sai din casatoria anterioara sau am si eu dreptul la cota parte?
Buna ziua,

Am fost amendata pentru ca am parcat la Lidl pe locul rezervat pesoanelor cu dizabilitati. In spatiul unde se completeaza de catre agentul constatator plata la jumatate in 48 de ore el a scris NU PREVEDE. Este legal? Platesc integral?
Va multumesc
Avand in vedere ca la salariul minim pe economie am aplicat vechii coeficienti, acum ce este de facut, se modifica cu noii coeficienti care sunt mai mici? Se face act aditional pentru fiecare salariat?
Ce avem de facut dupa data de 1 mai in cadrul Departamentului Resurse Umane? Vor trebui semnate noi CIM cu salariatii? Ce se modifica? Urmeaza sa plec din societatea in care lucrez inainte de 1 mai si as dori sa las colegilor totul in regula.Exista cineva care imi poate spune cu exactitate ce am de facut?
In cat timp se inregistreaza in Revisal actul aditional de prelungire a contractului de munca?
Contribuţia de asigurări sociale de sănătate în valoare de 5.5% la întreaga sumă pentru pensionarii care au pensii mai mari de 740 lei este corecta? Nu se calculeaza 5,5% doar pentru diferenta de la 740 ?
Răspuns la discuția salariul minim 670+indici??
freeelis a scris:

Exact ca si pentru sectorul bugetar ... 670 lei

Dar care sunt indicii de calcul?
Răspuns la discuția salariul minim brut
Am o nelamurire, salariul minim de la 1 ianuarie este 670, dar indicii sunt cei vechi? Deci un necalificat ramane la 670 si un calificat cu studii medii cat ar trebui sa aiba?