avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate ebaeba

Activitate ebaeba

Răspuns la discuția retineri
In art. 54 din OUG 150/2002 alin (2) este specificat " Contributia pentru persoanele aflate in concediu pentru cresterea copilului se stabilesc prin aplicarea cotei de 6,5% asupra sumei reprezentand valoarea unui salariu minim brut pe tara". Modificarea este survenita in urma Ordonantei 93/2004.
Intrebarea mea este (imi cer scuze, nu sunt contabil, dar vreau sa inteleg d.p.d.v. contabil) daca acest 6,5% se retine din cei 85% din salariul mediu brut sau sunt suportati din alte fonduri, conform Art. 54 alin (1) lit.b cf. OUG 150/2002 modificata.
Multumesc[addsig]
Discuție 6,5%
In art. 54 din OUG 150/2002 alin. (2) este specificat: "Contributiile pentru persoanele aflate in concediu pentru cresterea copilului se stabilesc prin aplicarea cotei de 6,5% asupra sumei reprezentand valoarea unui salariu minim brut pe tara". modificarea a survenit in urma Ordonantei 93/2004.
Intrebarea mea este (imi cer scuze, nu sunt contabil, dar vreau sa inteleg d.p.d.v. contabil) daca cei 6,5 % se retin din cei 85% din salariul mediu brut (deci salariata mama va primi 85% minus cei 6,5%) sau sunt suportati din alte fonduri cf. art.54 alin (1) lit.b din OUG 150/2002 modificata.[addsig]
daca inteleg eu bine voi facturati energie electrica si alte utilitati?Pai, n-aveti voie.Apoi nu inteleg nota asta contabila 461 la 401?!
da' de ce vrei sa inveti wizcount? ti s-a urat cu viata?!
pierzi timpul si banii, sunt putine societati care isi pot permite un asemenea program, care costa in jur de 5000 euro si e o porcarie oricum.
expertul cat o fi ele de expert nu poate face declasarea unui mijloc fix,care nu este mijloc fix,pentru ca este investitie in curs.
Cred ca trebuie sa receptionati investitia ,partial terminata si apoi sa vindeti.
Răspuns la discuția promotii
vezi noul cod fiscal
Răspuns la discuția contabilitate primara
nu stiu sa existe in codurile CAEN obiect de activitate contabilitatea primara.Oricum contabilitatea primara se refera la :NIR,Registru de casa,Jurnale de Cump.si vanzari.si cam atat
trebuie sa citesti despre prescriptia extinctiva din codul comercial.cat despre reglarea lor contabila,se trec pe venituri asa cum sunt,fara sa mai deduci tva
Răspuns la discuția factura fara contract
bineinteles ca puteti sa stornati factura,mai bine zis puteti sa o anulati avand toate cele trei exemplare la dispozitie, cat despre banii pe care urmeaza sa ii incasati, ii treceti in "caietul de tepe".
situatiile semestriale nu se depun la registrul comertului