avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate Rinti

Activitate Rinti

Buna ziua. In urma proceselor pe care le-am avut in legatura cu,custodia copiilor eu m-am ales doar cu dreptul de a sta in vacante cu ei si cu obligarea de a plati pensia alimentara.Avand in vedere ca de aproape o luna unul dintre copiii este in vacanta cu mine,iar celalat a stat si el 2 saptamani cu mine dupa aceea dorind sa mearga la bunici eu mai sunt obbligata pe aceasta perioada sa platesc pensia alimentara in numele lor?Adica chiar daca au fost cu mine perioada asta tot trebuie platita accea suma?Va multumesc anticipat!
Buna ziua. In urma ultimului proces pe care l-am avut cu fostul partner cu,care am doi copii. S-a decis ca,custodia sa fie in comun,domiciuliul copiilor s-a stabilit la domiciliul tatalui (acesta fiind in acel moment la bunicii paterni acolo unde au locuit copiii in acest timp )si ca eu sa am dreptul de a calatorii in strainatate cu,copiii fara acordul lui(aici unde locuiesc eu).Problema este ca in acest timp el nu a respectat nimic din aceasta hotarare.Intre timp el s-a recasatorit,si-a schimbat domiciuliul si a despartit si cei doi copii. Unul ramanand la bunici si pe celalat l-a luat cu el la locuinta actualei sotii.Alocatiile copiilor le-a transferat pe numele lui desi erau pe numele meu. M-a blocat pe toate conturile de socializare ale copilui de pe care eu tineam legatura mereu cu,copilul pana in acest moment si nu am acces nici macar pe telefonul tatalui de a vb cu,copilui.practic el se comporta ca si cum eu nu exist. Nu stiu nimic din ceea ce se intampla cu copiii mei
.tot ceea ce am aflat este de la bunica copiilor. Va rog frumos sa imi raspundeti cum a-si putea proceda in acest caz pentru a imi recastiga copiii si drepturile pe care el mi le neaga. Ce am de facut si daca am vreo sansa ca ei sa locuiasca cu mine aici in Strainatate unde eu am domiciuliul de cativa ani. Va multumesc anticipat!
Da in urma ultimului proces avem custodie comuna si drepturi eguale.doar ca domiciuliul s-a stabilit la tatal copiilor doar ca in aceasta timp el si-a schimbat domiciuliul in alt oras unde a transfert si unul din cei doi copii.Pe celata l-a lasat in grija bunicilor la vechiul domiciliu.
Buna ziua .pentru incalcarea hotararii judecatoresti si pentru faptul ca fostul sot a despartit cei doi copii pe care ii avem ,cum trebuie sa procedez. Cum pot face ca sa se poata stabili domiciuliul minorilor la mine. Adica intrebarea mea este am vreo sansa sa castig ca copiii sa stea cu mine unde am domiciuliul in Italia.multumesc.
Răspuns la discuția divort cu un copil minor
Credeti ca am vreo sansa sa li se stabileasca domiciuliul la mine?eu am o locuinta corespunzatoare dar aici in strainatate. In aceasta situatie cum ar trebuie sa procedez?

Adrian ALBU a scris:

Formulați o acțiune prin care să solicitați stabilirea locuinței copiilor la dvs. Dacă nu puteți să asigurați copiilor o locuință corespunzătoare, cereți stabilirea unui alt program de vizitare.



Răspuns la discuția divort cu un copil minor
Buna seara. Eu am plecat in Italia cu 5 ani de zile in urma find ,de acord cu aceasta decizie
cu fostul meu partner de pe vremea acceea.Cand am plecat in strainatate cei doi copii pe care ii avem impreuna i-am lasat in grija mamei lui.pe parcurs ne-Am despartit ,dar copiii au ramas in grija parintilor lui noi find de acord.El a plecat in strainatate la munca iar eu de aici din Italia mam ocupat mereu de ei.am dovevi ca le-Am trimis mereu bani,pachete,cadouri etc.in iulie s-a inchiat procesul din care s-a decis ca,custodia sa fie comuna,domiciliu stabilit la tatal lor si eu avand dreptul de a calatori in strainatate cu ei fara consimtamantul lui.Dar problema este ca el nu a respectat nimic din aceasta hotarare.acum el a despartit copiii. Baiatul l-a lasat in continuare la parintii lui,dar pe fata a transferato la alta scoala la 45 de km departare ,unde el locuieste in momentul acesta cu actuala concubina. A sters toate retelele de socializzare ale fetei singura cale prin care eu am tinut legatura cu ea toata aceasta perioada. Am o luna de cand nu mai vb cu ea pentru ca nu am unde si cum,mai ales ca si el pana acum o saptamana era plecat din tara. Intrebarea mea este ce am de facut de aici inainte sa imi recastig fetita si sa mi se respecte drepturile din hotararea judecatoreasca data?Multumesc.
Bună ziua, este posibil de a scoate un desfășurător western union, pe perioada în care am trimis bani pe numele cuiva? Mulțumesc
Discuție Drepturi
Bună ziua. Povestea mea este următoarea. Am trăit în concubinaj 6 ani de unde au rezultat 2 copii. Pe parcursul conviețuirii mele cu el am trecut prin multe lipsuri mai ales ca el nici nu lucra. Am decis sa plec în Italia ca badanta și el sa meargă sa locuiască cu cei doi copii acasa la părinții lui. În timp noi neam despărțit eu am întâlnit pe altcineva și el la fel. Eu am rămas în Italia el locuiește cu actuala în alt oraș,dar copiii au rămas de comun acord cu părinții lui.dupa părerea lor eu nu am nici un drept asupra lor atât timp cât locuiesc în casa părinților lui.desi eu de aici mam ocupat de ei atât cât miam permis. Întrebarea mea este dacă îl dau în judecata, măcar sa am dreptul sai iau în vacante aici cu mine, ce șanse am de câștig? Pentru ca ei pana și asta îmi interzic, îmi pun condiția sai vizitez numai în România unde eu nu am o casa sa pot sta cu ei măcar o săptămână . Mulțumesc.