avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara!

Buna ziua. In urma proceselor pe care le-am avut in legatura cu,custodia copiilor eu m-am ales doar cu dreptul de a sta in vacante cu ei si cu obligarea de a plati pensia alimentara.Avand in vedere ca de aproape o luna unul dintre copiii este in vacanta cu mine,iar celalat a stat si el 2 saptamani cu mine dupa aceea dorind sa mearga la bunici eu mai sunt obbligata pe aceasta perioada sa platesc pensia alimentara in numele lor?Adica chiar daca au fost cu mine perioada asta tot trebuie platita accea suma?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:29, 23 Septembrie 2021
Bună ziua,

Da, trebuie să plătiți pensia alimentară și pentru această perioadă.
Da, asa se considera.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti mai multe variante, fie va intelegeti cu tatal sa nu platiti, fie cereti in instanta lamurirea dispozitivului, fie cereti banii de la tata ca plata nedatorata, fie va judecati ca sa nu platiti pe perioada de vacante si cereti sa va plateasca taal in acele perioade. Discutati cu avocatul dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jurisprudential se considera ca datorează pensia și în această perioadă.
Pe.de-o parte, este corect intrucat copilul nu trăiește doar cu banii de pensie.Doar dacă vorbim de sume mari sau suficient de satisfăcătoare, cum ar fi un salariu minim pe economie ar putea apărea alt raționament juridic.
Cu 300 lei pe luna nu cred ca se poate trai.

Așadar, va fi sortita eșecului o astfel de încercare și va mai plăti și avocatul partii adverse dacă aceasta va angaja avocat.
Pentru a nu se deschide procese aiurea si a se plăti avocatul partii adverse, eu recomand de fel consultatia juridica plătită pentru onestitatea avocatului și nu încercări sortite eșecului decât in cazul în care clientul vrea musai sa încerce fără sa îl intereseze acest lucru.
Cazul acesta este simplu și clar.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Jurisprudential se considera ca datorează pensia și în această perioadă.

Nu întotdeauna, însă pare că da, depinde și de suma stabilită ca pensie de întreținere.


Luând în considerare destinația specială a pensiei de întreținere, precum și cuantumul substanțial al pensiei de întreținere datorate de către reclamant, instanța apreciază că pe perioada lunii iulie 2014, când minorul s-a aflat la domiciliul tatălui, acesta nu datora pensie de întreținere. (...) Încasarea de către mamă a pensiei de întreținere stabilite în favoarea minorului pentru o perioadă de o lună de zile cât minorul s-a aflat în întreținerea efectivă a tatălui echivalează cu o îmbogățire fără justă cauză a acesteia.
----
PENTRU ACESTE MOTIVE

ÎN NUMELE LEGII

HOTĂRĂȘTE:

Admite acțiunea formulată de reclamantul V_______ G______, domiciliat în București, _______________, ________________, sector 6, în contradictoriu cu pârâta P____ D______-N_______, domiciliată în B____, _______________________, jud. B____.

Obligă pârâta să restituie reclamantului suma de 1137 lei, achitată cu titlu de pensie de întreținere aferentă lunii iulie 2014 pentru minorul V_______ S_____ F_____.

Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 85 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

Cu drept de a formula apel la Tribunalul B____ în termen de 30 de zile de la comunicare, apelul urmând a fi depus la Judecătoria B____.

Pronunțată în ședință publică, astăzi, 30.04.2015.

Link la speță:
Citeste mai mult: [ link extern ]
Nu știu dacă s-a formulat apel.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita de 2 ani cosmas cosmas Sotia are un copil dintr-o casatorie anterioara iar fostul sot nu mai platit pensia alimentara de 2 ani.Am platit avocat,au fost termene la care fostul nu sa ... (vezi toată discuția)
Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: ... iDorin iDorin Sunt intr-o dilemă juridică și vă adresez următoarea întrebare: Dacă locuiesc în aceeași casă cu fosta soție și ne creștem copiii împreună, pot ... (vezi toată discuția)
Nivelul maxim al pensiei alimentare andreea0123 andreea0123 As vrea sa stiu conform noului cod al familiei care ar fi maximul de pensie alimentara pe care sotul meu trebuie sa-l plateasca ptr un copil, avand in vedere ... (vezi toată discuția)