Buna ziua !
Va rog, in masura in care cunoasteti domeniul, sa imi dati o cale de rezolvare a acestei probleme sau macar un sfat:
Am dobandit prin cumparare un teren intravilan curti constructii de la o persoana careia i se restituise in echivalent pe legea 10. Adica primaria nu a mai putut sa-i restituie vechiul imobil si i-a dat un alt teren pe care mi l-a vandut mie.
Ulterior am constatat ca prin Planul Urbanistic Zonal aproape tot terenul a fost instituit ca spatiu verde (deci eu as putea numai sa plantez copaci, sa fac alei, etc). Mi se pare absurd.
Cum pot construi pe terenul meu ?
Buna ziua !
Un raspuns va rog: O societate comerciala SRL poate fi executata silit pentru datoriile actionarului sau unic ? Adica actionarul are datorii dar nu are bunuri. Insa are o societate comerciala cu bunuri si alte active. Poate sa fie executata societatea ? dar actionarul cum ar putea fi executat ? pe dividende ?
Va multumesc !
Buna ziua !
O persoana este asociata in mai multe societati comerciale.
Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala.
Din cauza asta se inscrie fapta in cazierul fiscal.
Persoana incearca sa mai infiinteze o firma si ORC refuza inregistrarea din motiv ca persoana are cazier fiscal.
Ce se poate face ?
Va multumesc !
Dar inactivitatea fiscala nu duce la incrierea in cazierul fiscal al asociatilor ? Ce ar fi de contestat ?
Buna ziua !
O persoana este asociata in mai multe societati comerciale.
Una dintre ele se afla in inactivitate fiscala.
Din cauza asta se inscrie fapta in cazierul fiscal.
Persoana incearca sa mai infiinteze o firma si ORC refuza inregistrarea din motiv ca persoana are cazier fiscal.
Ce se poate face ?
Va multumesc !
Buna ziua !
Sunt parte civila intr-un dosar penal.
Constituirea de parte civila am facut-o la politie fara a preciza suma de bani.
In faza de judecata, la primele 2 termene, am fost prezent si asistat insa s-a amanat dosarul.
La al treilea termen, aparatorul meu a depus prin fax o cerere de amanare motivata cu scutire medicala.
Instanta a trecut insa la incuviintarea probelor ceea ce inseamna ca s/a citit actul de sesizare...
Intrebarea este daca mai pot sa precizez suma pe care o pretind ca despagubire in calitate de parte civila .... Nu gasesc raspunsul desi studiez de ceva vreme...
Multumesc anticipat !
Buna ziua !
Sunt parte civila intr-un dosar penal.
Constituirea de parte civila am facut-o la politie fara a preciza suma de bani.
In faza de judecata, la primele 2 termene, am fost prezent si asistat insa s-a amanat dosarul.
La al treilea termen, aparatorul meu a depus prin fax o cerere de amanare motivata cu scutire medicala.
Instanta a trecut insa la incuviintarea probelor ceea ce inseamna ca s/a citit actul de sesizare...
Intrebarea este daca mai pot sa precizez suma pe care o pretind ca despagubire in calitate de parte civila .... Nu gasesc raspunsul desi studiez de ceva vreme...
Multumesc anticipat !
Buna ziua !
In procesul penal, ce are loc mai inainte, incuviintarea probelor sau citirea actului de sesizare ?
Multumesc !
Buna ziua !
Constituirea de parte civila se poate realiza pana la citirea actului de sesizare.
In speta, s-a efectuat constituirea de parte civila in faza de urmarire penala.
In instanta, a avut loc citirea actului de sesizare (respingandu-se cererea de amanare a partii civile) iar partea civila nu a precizat suma pe care o pretinde. O mai poate face dupa citirea actului de sesizare ?
Va rog sa imi spuneti daca stiti cumva vreo hotarare relevanta in acest sens.
Multumesc !