avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate papacostas

Activitate papacostas

Știu și o plătesc . Iar Casa de pensii a Municipiului București trebuie sa vina cu buletinul de calcul?

Cornel Vasile a scris:

Da, puteti da in judecata si sa solicitati admiterea efectuarea unei expertize privind modul de calcul al pensiei.

Insa atentie, expertiza judiciară este plătită, în principiu, de partea care a solicitat-o,

Pot da în judecata Casa de pensii a Municipiului București și cere în instanta expertiza financiar judiciara pe pensie ?
Răspuns la discuția Recalculare pensie
Da exista întrați pe tribunal București dosar nr 47587/3/2024 și poți citi sentina eu am legalizat-o și scrie pe ea executorie de drept definitiva și irevocabila prin neapelare . Din 20 august 2024 sa imi plătescă diferența între pensia plătită su cea cuvenita actualizata cu rata inflației și plata dobânzi penalizatoare a bnr pana la data plății efective si cuantum redus cheltuieli de judecata 1500 lei în loc de 1800 lei .
Carp Mircea a scris:

De când se pun în plată drepturile recalculate în baza hotărârii judecătorești definitive ? Există o astfel de mențiune în hotărârea judecătorească definitivă ?

Da pe legea 263/2010 , da cu 1.41 indice de corectie și da 25 ani stagiu de cotizare.

Carp Mircea a scris:

La Metrorex ați lucrat în condiții speciale. Corect ? V-ați deschis drepturile pe legea 263/2010. Corect ? La determinarea punctajului mediu anual vi s-au utilizat două stagii complete de cotizare: 25 condiții speciale și 35 pentru condiții normale. Corect ? Ați beneficiat de indicele de corecție de 1,41. Corect ? Aștept confirmări pentru fiecare în parte.

Va mulțumesc mult da știu ca m-am judecat cu ei . La ce bun mai exista legi mai mergem prin tribunale dacă se șterg la fund cu o hotărâre executorie de drept definitiva și irevocabila?
Mi a răspuns cineva ca este o suma infima . Pai 200 de lei lunar din 20 August anul trecut pana acum sunt 2600 lei plus plata dobânzi penalizatoare a bnr plus rata inflației plus 1500 lei cheltuieli de judecata fac undeva la 4200 lei . Dacă aveam eu sa le dau doar a 10% din suma sunt ferm convins ca îmi puneau poprire pe cont. Pensiea mea bruta este de 7760 lei cu aceei 200 ar fi 8000 lei
Mi am lăsat sănătate în Metrorex de oaste de zi fără Paște și Crăciun 36 ani ..
Nu ii las le fac plangere penala ptr nerespectarea hotărârilor judecatatoresti și abuz în serviciu.
Sa las sa treca trei ani sa se prescri ?De ce ..

Carp Mircea a scris:

V-ați judecat cu Casa de Pensii a Municipiului București, lor trebuie să le faceți plângere penală. La CNPP puteți să le cereți ajutorul în baza art. 123 lit. a) din legea 360/2023.

Suma nu este minuscula este vorba de 200-250 lei în plus . Am lucrat grupa 1 de munca la Metrorex între 1 mai 1989 și 1 decembrie 2024 . Din 2001 aprilie sunt pe seit. Între 1 mai 1989 -1 aprilie 2001 mi au luat în calcul la judecata și al 13 salariu, siguranța circulație, ore festive , prime , gratificatii, școala personalului. Am de luat 1500 lei cheltuieli de judecata, circa 200 lei în plus la pensie lunar din 20 august 2024 pana la acum dobândă legală bnr și rata inflației. Deci încă 13 luni ori 200 circa 2600 lei plus cheltuieli 1500 lei inseamna 4100 lei pensia mea este 7760 lei . Da după dumneavoastră poate fi minuscul 200 dar pensia va fi 8000 ceea ce ar fi alta chestie.

CHKa a scris:

Ati dat in judecata Casa de Pensii pentru cele 10 - 11 zile , pana a intrat in vigoare Legea 360/2023 ??? Daca ati castigat in instanta ( spre marea mea uimire , Legea 263/2010 avea prevederea ca veniturile nepermanente NU se iau in calcul , n-am idee pe ce prevederi legale au luat judecatorii hotararea ) , atunci clar vi se cuvin acei bani . Cred ca e o suma minuscula , ca pentru cateva zile nu poate fi prea mult . Oricum , de la 01.09.2024 , TOATE sumele pentru care s-a platit CASS inainte de 01.04.2001 , intra in calculul pensiei , deci , pentru perioada de atunci incoace , nu mai are aplicabilitate hotararea judecatoreasca , se aplica legea in vigoare ( efectul este identic ) . E posibil sa nu fi primit Inca acele diferente pentru sporurile nepermanente , acestea ar fi trebuit sa intre la mica recalculare , care - sunt sigura ca stiti - nu s-a terminat . Oricum , legea e clara , indiferent cand operatiunea se va termina , diferentele se vor plati de la 01.09.2024 si pana la zi . Plangere penala pentru directoarea Casei de Pensii Bucuresti ??? Doamne-fereste , e de-a dreptul ridicol … Pensiile le plateste CNPP , nu casele teritoriale … Cand se va termina recalcularea , le veti primi din urma …

Recalculare pensie
Bună ziua am ieșit la pensie pe 20 August 2024 și in secunda doi am dat în judecata Casa de pensii a Municipiului București pentru nevalorificarea veniturilor nepermanente înainte de aprilie 2001 . Am câștigat procesul Casa de pensii fiind obligata sa imi dea cheltuieli de judecata diferența intre de pensie dobanzi penalizatoare. si rata inflatiei .Am legalizat sentinta executorie de drept definitiva și irevocabila. Am depus sentinta la Casa de pensii a Municipiului București . Casa de pensii a Municipiului București refuza sa îmi dea banii .
Am.depus memorii online la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale la CNPP la Casa de pensie a Municipiului București si pe adresa directoarei casei de pensi .
Am dat și 1000 lei la un executor judecătoresc pe 25 septembrie 2025 poate îmi scoate banii
Întrebarea mea către dvs este următoarea:
Cum ii pot determina sa îmi dea banii mei ? Sa ii depun o plângere penala pe numele directoarei Casei de pensii a Municipiului București pentru abuz în serviciu și pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești?
Va mulțumesc mult. Eu am.depus la BEJ hotărârea definitiva irevocabila și executorie de drept, nr înregistrare ca am.depus la Casa de pensii si a trecut termen legal , taxa 1000 lei chitanta contract reprezentare avoacationala extras de cont

Adrian ALBU a scris:

Depinde în bună măsură de cât de repede judecătoria încuviințează executarea silită.

Dacă am depus toate actele la executorul judecătoresc care este termenul maxim în care executorul poate executa casa de pensii?
Executare silita Casa de pensii.
Bună ziua! Am o întrebare la dumneavoastră. Am ieșit anul trecut la pensie, imediat am dat casa de pensii în judecata și am câștigat valorificarea unor drepturi dinainte de 2001 și cheltuieli de judecata 1500 lei. Am legalizat sentinta definitiva și irevocabila și am depus-o la casa de pensii. După trecerea termenului legal am dus ieri la avocat care le a depus la un executor judecătoresc BEJ . As avea următoarea întrebare:
- Exista riscul ca casa de pensii sa nu plătească nici la executor judecătoresc?
Întreb acest lucru fiindcă după părerea mea aceasta ar fi un lucru grav însemnând ca casa de pensii este un fel de stat în stat .Va mulțumesc mult .