Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Da, puteti da in judecata si sa solicitati admiterea efectuarea unei expertize privind modul de calcul al pensiei.
Insa atentie, expertiza judiciară este plătită, în principiu, de partea care a solicitat-o,
De când se pun în plată drepturile recalculate în baza hotărârii judecătorești definitive ? Există o astfel de mențiune în hotărârea judecătorească definitivă ?
La Metrorex ați lucrat în condiții speciale. Corect ? V-ați deschis drepturile pe legea 263/2010. Corect ? La determinarea punctajului mediu anual vi s-au utilizat două stagii complete de cotizare: 25 condiții speciale și 35 pentru condiții normale. Corect ? Ați beneficiat de indicele de corecție de 1,41. Corect ? Aștept confirmări pentru fiecare în parte.
V-ați judecat cu Casa de Pensii a Municipiului București, lor trebuie să le faceți plângere penală. La CNPP puteți să le cereți ajutorul în baza art. 123 lit. a) din legea 360/2023.
Ati dat in judecata Casa de Pensii pentru cele 10 - 11 zile , pana a intrat in vigoare Legea 360/2023 ??? Daca ati castigat in instanta ( spre marea mea uimire , Legea 263/2010 avea prevederea ca veniturile nepermanente NU se iau in calcul , n-am idee pe ce prevederi legale au luat judecatorii hotararea ) , atunci clar vi se cuvin acei bani . Cred ca e o suma minuscula , ca pentru cateva zile nu poate fi prea mult . Oricum , de la 01.09.2024 , TOATE sumele pentru care s-a platit CASS inainte de 01.04.2001 , intra in calculul pensiei , deci , pentru perioada de atunci incoace , nu mai are aplicabilitate hotararea judecatoreasca , se aplica legea in vigoare ( efectul este identic ) . E posibil sa nu fi primit Inca acele diferente pentru sporurile nepermanente , acestea ar fi trebuit sa intre la mica recalculare , care - sunt sigura ca stiti - nu s-a terminat . Oricum , legea e clara , indiferent cand operatiunea se va termina , diferentele se vor plati de la 01.09.2024 si pana la zi . Plangere penala pentru directoarea Casei de Pensii Bucuresti ??? Doamne-fereste , e de-a dreptul ridicol … Pensiile le plateste CNPP , nu casele teritoriale … Cand se va termina recalcularea , le veti primi din urma …
Depinde în bună măsură de cât de repede judecătoria încuviințează executarea silită.