Deschideți acțiune casei locale la Tribunalul de domiciliu in termenul prevăzut de lege, adică 45 de zile de la comunicarea deciziei
Sunteți în termen să depuneti contestația/acțiunea ?
Da, puteti da in judecata si sa solicitati admiterea efectuarea unei expertize privind modul de calcul al pensiei.
Insa atentie, expertiza judiciară este plătită, în principiu, de partea care a solicitat-o,
De când se pun în plată drepturile recalculate în baza hotărârii judecătorești definitive ? Există o astfel de mențiune în hotărârea judecătorească definitivă ?
La Metrorex ați lucrat în condiții speciale. Corect ? V-ați deschis drepturile pe legea 263/2010. Corect ? La determinarea punctajului mediu anual vi s-au utilizat două stagii complete de cotizare: 25 condiții speciale și 35 pentru condiții normale. Corect ? Ați beneficiat de indicele de corecție de 1,41. Corect ? Aștept confirmări pentru fiecare în parte.
V-ați judecat cu Casa de Pensii a Municipiului București, lor trebuie să le faceți plângere penală. La CNPP puteți să le cereți ajutorul în baza art. 123 lit. a) din legea 360/2023.
Ati dat in judecata Casa de Pensii pentru cele 10 - 11 zile , pana a intrat in vigoare Legea 360/2023 ??? Daca ati castigat in instanta ( spre marea mea uimire , Legea 263/2010 avea prevederea ca veniturile nepermanente NU se iau in calcul , n-am idee pe ce prevederi legale au luat judecatorii hotararea ) , atunci clar vi se cuvin acei bani . Cred ca e o suma minuscula , ca pentru cateva zile nu poate fi prea mult . Oricum , de la 01.09.2024 , TOATE sumele pentru care s-a platit CASS inainte de 01.04.2001 , intra in calculul pensiei , deci , pentru perioada de atunci incoace , nu mai are aplicabilitate hotararea judecatoreasca , se aplica legea in vigoare ( efectul este identic ) . E posibil sa nu fi primit Inca acele diferente pentru sporurile nepermanente , acestea ar fi trebuit sa intre la mica recalculare , care - sunt sigura ca stiti - nu s-a terminat . Oricum , legea e clara , indiferent cand operatiunea se va termina , diferentele se vor plati de la 01.09.2024 si pana la zi . Plangere penala pentru directoarea Casei de Pensii Bucuresti ??? Doamne-fereste , e de-a dreptul ridicol … Pensiile le plateste CNPP , nu casele teritoriale … Cand se va termina recalcularea , le veti primi din urma …