avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin Adrian Marinescu

Activitate Constantin Adrian Marinescu

Răspuns la discuția Fals in acte
In cazul in care a semnat contractul de munca in locul dvs subzista infractiunea de fals iar contractul este lovit de nulitate absoluta. Acum depinde de dvs ce doriti sa invocati pt ca daca invocati nulitatea absoluta automat veti pierde si vechimea in munca avuta la acest angajator.
Răspuns la discuția conducere sub influenta alcoolui
Din cate am inteles, ati savarsit doua infractiuni, conducerea autoturismului avand o alcoolemie peste 0,80/1000 respectiv, conducerea aceluiasi autoturism cu numerele de inmatriculare expirate, fapt care conduce la existenta concursului de infractiunii si implicit la aplicarea unei pedepse mai aspre. In aceste conditii este greu de crezut ca pedeapsa va fi una administrativa si nu, cel putin o amenda penala, in conditiile in care veti beneficia de un grad de clementa ridicat din partea procurorului ce instrumenteaza cazul dvs.

Av. Marinescu Adrian
Ca si predecesorul meu, va recomand promovarea unei actiuni in instanta pentru recuperarea banilo,r dati cu titlu de avans mai ales ca, nefinalizarea contractului de vanzare-cumparare nu vi se datoreaza dvs ci exclusiv vanzatorului care, nu a prefectat toate actele necesare incheierii contractului de vanzare-cumparare.

Av. Marinescu Adrian
Asa cum v-au raspuns si predecesorii mei, incepand cu a 43-a zi de viata a copilului puteti intra in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani.
Legat de problema dvs. in opinia mea singura solutie ar fi sa promovati o actiune in constatare nulitate absoluta partiala, in contradictoriu cu unchiul dvs prin care sa incercati reducerea din suprafata totala de 7 ha, suprafata inscrisa in titlul dvs de proprietate. Chiar daca sesizati Comisia Locala si Prefectura in legatura cu aceasta problema solutia o veti gasi tot la instanta de judecata unde se va face o expertiza topografica ce va stabili exact ce suprafata i se cuvenea unchiului si ce suprafata vi se cuvenea dvs pe baza actelor vechi , eventual daca cele doua suprafete de teren se suprapun.

Av. Marinescu Adrian
Răspuns la discuția Mentinerea arestarii inculpatului
Recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a dispus arestarea nu este suspensiv de excutare, in consecinta, nici recursul declarat impotriva incheierii prin care a fost respinsa propunerea de arestare preventiva, nu este suspensiv de executare.

Av. Marinescu Adrian
Răspuns la discuția iesire din indiviziune
Modalitatea uzitata cel mai des pentru iesirea din indiviziune o reprezinta partajul judiciar, putand astfel ca pe langa celelalte bunuri ce au apartinut autorilor sa impartiti si imobilul care v-a fost restituit in baza legii 112. Partajul judiciar nu implica prea multe cheltuieli daca partile sunt de acord cu modalitatea de partajare a bunurilor, acestea constand in taxa de timbru (19 lei) la care se adauga o eventuala expertiza evaluatorie si eventua,l onorariu de avocat.
In ceea ce priveste transferul dreptului de proprietate puteti instraina fiului dvs doar cota parte indiviza ce va revine, in speta 50% din imobil.

Av. Marinescu C-tin Adrian
Răspuns la discuția Partaj fara divort
Este posibil partajul de bunuri comune in timpul casatoriei doar in cazuri bine intemeiate si anume, cu titlu de exemplu atunci cand unul dintre soti este urmarit de catre un creditor. Doar in asemena cazuri se poate face partajul de bunuri comune in timpul casatoriei.


Av. Marinescu C-tin Adrian - Baroul Gorj
Daca nu este cu termen contractul incheiat puteti cere denuntarea contractului sau daca nu doriti acest lucru printr-o notificare sa solicitati revizuirea contractului printr-un act aditional. Atata timp cat nu este stipulat termenul contractului, printr-o notificare puteti cere rezilierea contractului fara a vi se solicita daune morale pentru rezilierea intempestiva a contractului.
O prima problema principala ar fi sa nu va antreneze raspunderea patrimoniala in calitate de administrator al societatii, in acest caz recomandandu-va efectuarea unui raport de expertiza. In momentul in care se va face un raport de expertiza printre obiectivele tipice ce vizeaza motivele de antrenare a raspunderii patrimoniale strecurati si un obiectiv in legatura cu realitatea sumelor retinute prin tabelele de creanta.
Daca nu va antreneaza raspunderea dvs nu este o mare problema in legatura cu creanta retinuta (trebuiau contestate in anumite termene) doar daca nu aveti multe bunuri de valoare in patrimoniul societatii care, vor trebui sa fie vandute.
Asa cum v-au sfatuit si precesorii mei nu uitati de caile de atac.