avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Achim2019

Activitate Achim2019

Ok. Atunci ramane intrebarea. Daca pentru orele de pe traseu nu sunt remunerat in niciun fel, ce solutie am?
Corect. Eu plec de la sediul societatii pana la punctul de lucru.
Atunci ce sunt? Cum sunt incadrate in programul de munca? Plimbare in interes personal? Daca se intampla ceva cu masina societatii si implicit cu noi angajatii nu se considera accident de munca?
Eu plec maine la Sf Gheorghe la ora 5 dimineata si teoretic programul il incep la 8 . Cele 3 ore luate din timpul meu liber nu sunt ore in timpul serviciului?
Diurna primim pentru ziua de munca. Daca stau 1 saptamana primesc 5 zile de diurna. Pentru cele 9 ore dus si 9 ore intors nu primesc nimic.....practic in timpul saptamanii trebuie sa muncesc suplimentar sa recuperez cele 18 ore pierdute altfel nu realizez 40 de ore pe saptamana.
Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. De vreo 2 ani s.a schimbat modul de pontaj datorita deplasarilor in alte localitati pentru executarea de lucrari, doar ca pontajul se intocmeste in ore directe si indirecte. Cele indirecte fiind cele de deplasare. Daca de exemplu plec in delegatie de la bacau la timisoara cele 9 ore de deplasare nu sunt remunerate in nici un fel, motivarea fiind ca nu produc nimic. Cu astfel de deplasari in 2020 am acumulat cca 500 de ore neplatite. Intrebarea mea este....acest mod de plata este legal? Pot face ceva in privinta asta? Multumesc.
Răspuns la discuția Taxe si impozite primarie
Corect.....Impozitul pe mijlocul de transport este datorat pentru întregul ....ce treaba are gunoiul?
Buna ziua. Vineri am incercat sa scot din evidenta un autoturism de la primarie. Evident nu am reusit. Pe langa faptul ca m.au intors cu actele imi mai pun si vechea conditie, trebuie sa platesti tot impozitul pe tot anul, inclusiv gunoi apartament etc (nu am restante de nici un fel catre primarie?. Este legala treaba asta? Daca s.a mai dezbatut problema imi cer scuze. Multumesc