avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an ...

Buna ziua. In primul rand La multi ani. Pentru inceputul de an vin si eu cu o problema legata dr pontaj. Lucrez la o societate in domeniul telecomunicatiilor. De vreo 2 ani s.a schimbat modul de pontaj datorita deplasarilor in alte localitati pentru executarea de lucrari, doar ca pontajul se intocmeste in ore directe si indirecte. Cele indirecte fiind cele de deplasare. Daca de exemplu plec in delegatie de la bacau la timisoara cele 9 ore de deplasare nu sunt remunerate in nici un fel, motivarea fiind ca nu produc nimic. Cu astfel de deplasari in 2020 am acumulat cca 500 de ore neplatite. Intrebarea mea este....acest mod de plata este legal? Pot face ceva in privinta asta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:29, 5 Ianuarie 2021
Pentru cele 9 ore de deplasare ar trebui sa primiti diurna.

Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Diurna primim pentru ziua de munca. Daca stau 1 saptamana primesc 5 zile de diurna. Pentru cele 9 ore dus si 9 ore intors nu primesc nimic.....practic in timpul saptamanii trebuie sa muncesc suplimentar sa recuperez cele 18 ore pierdute altfel nu realizez 40 de ore pe saptamana.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.

2. Timpul de deplasare la si de la locul de desfasurare a atributiilor nu constituie munca suplimentara. Nu constituie timp de lucru, timpul pe care salariatul il petrece pe drum pentru a ajunge si a se inapoia de la locul unde este delegat.
Eu plec maine la Sf Gheorghe la ora 5 dimineata si teoretic programul il incep la 8 . Cele 3 ore luate din timpul meu liber nu sunt ore in timpul serviciului?
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2021
Achim2019, utilizator
Nu sunt ore din timpul serviciului.

Alte discuții în legătură

Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)
Deplasari de personal si fisa de pontaj AliceS AliceS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, cum ar trebuie intocmita corect o fisa de pontaj pentru salariatii care sunt trimisi in deplasari (in afara locului de ... (vezi toată discuția)
Ore calatorie in delegatie batis2u batis2u Buna ziua, Sunt interesat de modul cum se calculeaza respectiv cum se bonifica orele de calatorie pentru delegatii, atat in tara cat si in ... (vezi toată discuția)