avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Activitate slavi

Activitate slavi

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoare problema:
In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de specialitate si un spital. Din cauza lipsei de medici, se doreste ca acelasi medic sa presteze activitate atat pe spital, cat si pe ambulatoriul de specialitate, cate o norma intreaga pentru fiecare tip de activitate. E legal / posibil ca acelasi angajat, din cadrul aceleasi societati sa aiba doua contracte individuale de munca cu 2 norme intregi (70 de ore pe saptamana)? Sau poate exista varianta in care se incheie contract individual de munca pentru o norma in ambulator si contract de colaborare pentru alta norma in spital daca medicul respectiv este PFA?
Va multumesc.
Buna ziua!
Centrul medical la care lucrez doreste sa infiinteze un cabinet medical in incinta aeroportului pentru acordarea de asistenta medicala de urgenta.
Care sunt actele normative care reglementeaza:
1. infiintarea cabinetului cu aceasta specialitate
2. dotarea minima obligatorie cu instrumentar si aparatura medicala
3. specialitatea medicului care va acorda servicii medicale in acest cabinet
4. obligativitatea asigurarii continuitatii asistentei medicale, prin organizarea timpului de lucru al personalului in ture?
Va multumesc.
Buna ziua!
In conformitate cu noile modificari aduse la Codul Muncii, angajatorul are obligatia de a stabili obiective de performanta si criteriile de evaluare a activitatii profesionale pentru personalul angajat.
Intrebarea mea este: daca trebuie respectata aceasta prevedere si in cazul persoanelor care isi desfasoara activitatea in baza unui contract de prestari de servicii si/sau a unei conventii civile? E nevoie de o fisa a postului si pentru aceste persoane?
Va multumesc.
Buna ziua!
La finele anului 2010 m-am adresat instantei pentru plata drepturilor banesti cuvenite la nasterea copilului. In eventualitatea in care instanta stabileste obligatia angajatorului de a-mi acorda acest drept, acesta poate invoca prevederile OUG 71/2009 in ceea ce priveste plata esalonata a acestui drept?
Multumesc.
Buna ziua.
Conform HGR 1389/2010 art. 62 alin (2), un medic care lucreaza intr-un spital (indiferent daca are norma intreaga sau jumatate de norma in acel spital) care are incheiat un contract de furnizare de servicii medicale cu casa de asigurari de sanatate judeteana, nu mai poate lucra intr-un alt spital, care la randul sau a intrat in relatii contractuale cu Casa.
Exista totusi posibilitatea ca acest medic sa poata sa lucreze in alt spital care are incheiat contract cu Casa (in afara spitalului unde isi are cartea de munca) in calitate de PFA sau cu contract de prestari de servicii?
Daca da, care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca acesta catre stat?
Va multumesc.
Buna ziua!
Exista vreo forma legala de munca cu timp partial (2 ore pe zi) in timpul concediului pentru ingrijirea copilului pana la doi ani si fara a pierde indemnizatia aferenta?
Multumesc
Buna ziua.
Exista legislatie in vigoare care sa reglementeze modul si limitele in care se stabilesc tarifele pentru consultatii si servicii medicale acordate de catre unitatile sanitare private, altele decat cele stabilite prin Normele metodologice de aplicare a Contractului cadru?
Multumesc