avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

un angajator, 2 contracte de munca pentru un angajat?

Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoare problema:
In cadrul aceleiasi scoietati comerciale - furnizor de servicii medicale - functioneaza un ambulatoriu de specialitate si un spital. Din cauza lipsei de medici, se doreste ca acelasi medic sa presteze activitate atat pe spital, cat si pe ambulatoriul de specialitate, cate o norma intreaga pentru fiecare tip de activitate. E legal / posibil ca acelasi angajat, din cadrul aceleasi societati sa aiba doua contracte individuale de munca cu 2 norme intregi (70 de ore pe saptamana)? Sau poate exista varianta in care se incheie contract individual de munca pentru o norma in ambulator si contract de colaborare pentru alta norma in spital daca medicul respectiv este PFA?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 27 Mai 2011
Art.35 (1) C.mun. prevede ca, orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
Se intocmeste 2 ctr. la acelasi angajator, doar pentru functii diferite definite prin fisa postului.In cazul expus ,practic medicul are aceiasi functie.
da exista cumul de functie la acelasi angajator cu conditia ca sa nu depasesca 12 ore pe zi la acelasi angajator si pe saptamana 48 de ore.
oana76 a scris:

da exista cumul de functie la acelasi angajator cu conditia ca sa nu depasesca 12 ore pe zi la acelasi angajator si pe saptamana 48 de ore.


Unde exista asa ceva prevazut ? ... in situatia salariatilor cumularzi, durata maxima a timpului de munca poate depasi 48 de ore/sapt.
freeelis a scris:

oana76 a scris:

da exista cumul de functie la acelasi angajator cu conditia ca sa nu depasesca 12 ore pe zi la acelasi angajator si pe saptamana 48 de ore.


ART. 111 - Durata maxima legala

(modificat prin Legea 40/2011)

(1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.

(3) Pentru anumite activitati sau profesii stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de munca respectiv, perioade de referinta mai mari de 4 luni, dar care sa nu depaseasca 6 luni.
Unde exista asa ceva prevazut ? ... in situatia salariatilor cumularzi, durata maxima a timpului de munca poate depasi 48 de ore/sapt.

ART. 112 – Reglementari speciale privind durata zilnica a timpului de munca

(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.

(2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

CONCLUZIE: UN SALARIAT identificat prin date personale nu poate depasi la acelasi angajator timpul de munca maxim legal , poate cumula mai multe functii dar sa nu fie INCOMPATIBILE, ori dvs. cum interpretati la un contract de munca la acelasi angajator sa nu se depaseasca timpul de munca?
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
oana76, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de munca de 8 ore la 2 societati ciobanc ciobanc daca o persoana este angajata cu contract de munca la o firma care nu prea are de lucru dar nu vrea sa plece pentru ca lucreaza acolo din 1986,poate sa se ... (vezi toată discuția)
Cate ore de munca pot lucra intr-o luna? gbrlen gbrlen Conform codului muncii nu poti depasi 48de ore de munca pe samtamana. Eu sunt angajata ca profesor, am norma didactica de 20 de ore(efectiv la clasa), dar pe ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca norma intreaga simultan? rotcristina rotcristina Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste legislatia privind contractul individual de munca: Este posibil sa lucrez in 2 locuri diferite cu norma ... (vezi toată discuția)