Doresc sa parasesc relatia alaturi de copil 2 ani,nu suntem casatoriti,nu impartim bunuri.Sunt amenintata ca pot pleca dar fara copil, va chema politia pt rapire minor.
Unde se poate reclama o constructie ilegala cu pericol sanitar? Situatia este in felul urmator, locuim in Rosia Montana judet Alba, sit Unesco in centrul istoric. In fata casei noastre, in jurul unui stalp electric (ce apartine de electrica) un localnic si-a construit un fel de cotet in care nu doar ca a instalat o soba si locuieste dar isi arunca urina chiar langa creand un adevarat focar de infectie. Primaria nu doreste sa accepte sesizari deoarece nu doreste sa isi creeze situatii neplacute in randul localnicilor cu constructii ilegale similare. ce pot face? tare mi-ar placea sa pot uploada o poza, este o arhitectura inedita.
Fac bijuterii handmade pe care doresc sa le pun in vanzare pe internet prin platforme specifice, motiv pentru care doresc sa infintez un PFA cu sediul in apartamentul proprietate personala. Am nevoie de acordul vecinilor pentru infiintare? Teoretic este o activitate comerciala insa nu implica un magazin fizic si nici o modificare a structurii locuintei. Multumesc
Multumesc pentru raspun, cu siguranta vom merge in instanta pentru a stabili detalile. Grija mea era legata de indemnizatia parentala, pe care sa o ceara fara sa stiu si poate astfel sa obtine beneficii suplimentare cu privire la custodie. Apreciez raspunsul.
In cateva saptamani urmeaza sa devin mama, nu beneficiez de indemnizatie deoarece in ultimi doi ani nu am lucrat activ. Tatal copilului va figura pe certificatul de nastere insa nu mai formam un cuplu si nici nu suntem casatoriti. Initial discutasem sa aplice el pentru concediu parental si indemnizatie deoarce veniturile lui sunt substantiale si astfel am fi fost amandoi acasa implicati in crestera copilului.
Avand in vedere situatia as vrea sa stiu la ce sa ma astept, ma incadrez macar la alocatia de cresterea copilului? pot cere tatalui pensie alimentara pentru nou nascut? ar putea tatal sa aplice pentru indemnizatie parentala fara sa stiu ? trebuie sa stabilim o custodie? Multumesc