avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate Ynes2

Activitate Ynes2

Buna ziua , lucrez la o companie din 10.10.2019 , in luna Iulie am intrat in șomaj pentru o luna de zile , imediat după ce am fost data in șomaj tehnic am aflat ca sunt însărcinată , am anunțat firma însă acestia mi-au prelungit Șomajul tehnic pe încă doua luni . Întrebarea mea este , dacă eu am o sarcina cu risc și doctorul ginec îmi da o scrisoare sau adeverința care atesta sarcina cu risc , cu care ma prezint la medicina muncii , sarcina cu risc anulează Șomajul tehnic ? Sau doar concediul medical îl anulează ?
Buna seara , lucrez la o companie petrolieră renumita in România de 8 luni de zile . Inițial contractul meu de munca a fost pe perioada determinata mai exact pe 6 luni urmând sa expire in Martie . In luna Februarie am început sa întreb șeful de depozit dacă acest contract mi se va mai prelungi după intrarea in pensie pe caz de boala a doamnei pe care eu practic o înlocuiam in cele 6 luni , șeful spanadu mi ca încă nu se știe nimic concret
Bun pe data de 6 Martie am primit un SMS de la șeful meu spunându mi ca al meu contract de munca s a încheiat , ca doamnei i a ieșit decizia de pensionare pe caz de boala și implicit și mie mi se încheie contractul și nu mai este nevoie sa ma prezint a doua zi la munca ear ținem legătura pt a efectua actele de încheiere . A doua zi sunt sunată sa vin la munca spunându mi ca s au gândit sa mi ofere 2 sapt in care sa mai vin totuși dar sa am și timp sa îmi caut in alta parte . Mi am găsit in alta parte după câteva zile , îmi anunț șeful iar acesta îmi spune sa nu ma grăbesc ca e posibil sa îmi prelungească contractul . Renunț la locul de munca găsit , iar după 3 săptămâni in care eu lucram prog normal dar fără niciun act la mâna , sunt chemată la șef in birou unde mi se spune ca mi se prelungește contractul mi se da sa semnez o anexa de prelungire o semnez și îmi spune sa aștept sa vina de la sediu semnată de Dr general . De atunci pana in prezent au trecut 2 luni de zile timp in care eu practic și fizic nu am niciun act adițional la mâna in care sa văd dacă eu am ctrl prelungit . In momentul in care întreb sunt mustrata verbal și mi se spune sa nu mai pun întrebări . Pe lângă asta , am o mare problema legată de graficul de munca . Dacă pana acum câteva luni noi eram câteva. 2 sau chiar 3 fete pe tura acum suntem doar una , timp de 12h dar nivelul de munca este de 3 ori mai mare . Efectiv nu avem timp sa mancam .
Răspuns la discuția Sarcina in șomaj tehnic
Buna ziua , dacă eu in Iunie intru in șomaj tehnic iar in Iulie anunț ca sunt însărcinată , contractul meu de munca nu se poate întrerupe de către angajator ?
Buna ziua , in data de 03.06.2019 mi-am dat demisia de la fostul loc de munca , apoi in Octombrie m-am angajat la actualul angajator , din luna Octombrie pana in prezent lucrez aici , însă am înțeles ca din luna Iunie sunt prima propusă pt Șomajul tehnic , unde voi fi ținuta pt minim o luna de zile , eu intenționez in perioada aceasta sa rămân însărcinată , dacă acest lucru se întâmpla in perioada cât sunt in șomaj tehnic , angajatorul are dreptul sa îmi întrerupă contractul ? Ma voi încadra in concediu creștere copil ? Pana in luna a 9 ei îmi pot desface contractul de munca ? Iar venitul post natal va fi afectat de faptul ca eu am fost lunile precedente nașterii in șomaj tehnic ?
Buna ziua va rog mult sa ma ajutați cu un răspuns , eu am lucrat din data de 12.09.2018 pana pe data de 5.06.2019 la o firma . Apoi am avut pauza 3 luni timp in care mi am căutat serviciu, am început la firma actuala pe data de 23.10.2019 pana in prezent , însă contractul este pe determinat și îmi încetează pe data de 17.05.2020
Întrebarea mea este, dacă eu voi rămâne însărcinată in aceasta perioada , după nașterea copilului eu beneficiez de vreun venit in afara de alocație ?
Menționez ca toate lunile muncite au fost cu contract de munca legal .
Și a doua întrebare , dacă eu am contractul pe perioada determina , dacă eu as anunța ca sunt însărcinată , ei nu au nicio obligație sa îl prelungească nu ?
Dacă as rămâne însărcinată in luna Martie sau Aprilie iar eu in mai as rămâne fără serviciu , după nașterea copilului ma încadrez la vreun venit ?