Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate malenadiva

Activitate malenadiva

Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
Am gasit pe redcom online informatii privind BPI si apare acolo inceperea procedurii de faliment in buletinele cu numerele 12998 / 21.07.2015 si 13353 / 29.07.2015;
numarul de Dosar de la Tribunalul Bucuresti este 26478/3/2015, sentinta inca nu s-a definitivat, au un nou termen stabilit abia pentru 03-martie-2016 :-(((, iar cei de la Directia de Asistenta Sociala sector 4 mi-au spus ca trebuie sa am neaparat hartie de la fosta firma, la care sa ma intorc fie si pentru o singura zi ...

Deci e musai sa merg la Tribunal sa aflu cine este Lichidatorul Judiciar si e imperativ sa mai iau legatura cu ei? Nu ma pot angaja direct la o alta firma? :-(((
Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
Da, corect, 17 martie 2015 :-)
imi cer scuze, graba tastarii :-))

multumesc pentru raspuns, deci 16 februarie 2016 este ultima zi cu care trebuie sa mi se inregistreze noul meu contract de munca (nu este cazul de somaj, am deja varianta de angajare :-D )

Referitor la "- Daca angajatorul este in faliment declarat prin hotarare judecatoreasca atunci veti fi concediata" - cum pot afla daca si-a declarat falimentul? Stiu doar ca absolut toti colegii mei au avut cartile de munca inchise prim demisie / acordul partilor, nu stiu cu cine/ unde mai pot sa iau legatura. Ce variante am? Sa-mi depun eu demisia? Sau ce anume sa fac?

Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
tudorvaleriu a scris:

......


Buna seara,

Se apropie terminarea CCC in Februarie 2016.

Intrebari:

1. Avand in vedere ca fetita mea a venit pe lume in 17 martie 2016, imi puteti spune, va rog, care este ultima data din Februarie la care trebuie eu sa ma intorc la munca astfel incat sa primesc indemnizatia de insertie lunara de 500 lei?

2. Daca firma la care am lucrat a intrat in faliment in acest timp (eu nu am primit nicio adresa in acest sens, insa tuturor fostilor mei colegi li s-a inchis cartea de munca in Aprilie ac), trebuie sa mai iau legatura cu fostul administrator? Mai am vreo legatura cu ei sau ma pot angaja oriunde vreau eu in Februarie?

3. Am nevoie de anumite documente la noua angajare / reluare a activitatii avand in vedere ca vin din CCC?

Multumesc mult pentru raspunsul dvs.

Toate cele bune,
Gillda Popescu
Mulţumesc. În legea nr.1 din 2011 nu se face referire la cumulul de funcţii în instituţii diferite vizând domenii diferite de activitate. Specifică în articolul 291 despre cumulul de funcţii în două instituţii universitare diferite că se poate realiza cu acordul universităţii unde ai contractul individual de muncă, pentru a nu exista conflict de interese.
În cazul meu, sunt 2 domenii diferite de activitate desfăşurate în două instituţii care nu se subordonează, nu concurează, deci nu sunt conflicte de interese.
Norma didactică ca profesor pt. inv. primar este de 16 ore de predare, activitatea didactică fiind considerată de 40 de ore, diferenţa fiind alocată pregătirii metodologice, etc.
Dacă este interzis un alt contract de muncă pe perioadă nedeterminată, ar trebui să fie ilegal şi plata cu ora, pentru că se depăşesc cele 40 de ore. Nu văd partea logică a interpretării legii prin care se susţine că trebuie să ai un singur contract de muncă ca titular şi o convenţie pentru plata cu ora, dacă, repet, sunt instituţii diferite şi domenii diferite de activitate.
Mulţumesc anticipat.
Bună ziua
vă rog să mă ajutați în vederea înțelegerii cadrului legislativ privitor la următoarea situație. Sunt angajată ca profesor pentru învățământ primar, titular. Pot urma simultan o normă ca lector universitar, titular sau doar ca lector asociat?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
tudorvaleriu a scris:

Daca in timp ce sunteti in concediu de maternitate activitatea firmei inceteaza prin reorganizare judiciara sau faliment dvs. veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului), situatie in care aveti doua posibilitati:

A) - Va depuneti certificatele medicale in continuare la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate veti putea beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- Luati legatura cu CJAS sa va spuna ce acte sa duceti la prima depunere de certificat medical.

B) - Va inregistrati la Agentia de Somaj (chiar daca sunteti in concediu de maternitate).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Dupa terminarea concediului de maternitate cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.Am notat, multumesc;
eu am inteles ca pana la desfiintarea posturilor, se numeste un Administrator Judiciar in perioada de reorganizare si ca prioritari sunt salariatii si darile catre stat, insa nu stiu exact care e procedura, cum aflu cine va fi acest administrator, etc...

Si inca o ultima intrebare:
daca firma are conturile blocate (BO-uri neacoperite) si nu mi se mai plateste salariul pe luna Martie, ce varianta am sa-l incasez si de unde?


Multumesc,
Gillda

Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
tudorvaleriu a scris:

2. Indemnizatia pentru concediul de maternitate este aceeasi indiferent de cine o plateste (CJAS sau Agentia de Somaj) si este suportata de CJAS.


Buna ziua dl Tudor,

Am intrat in Concediul de Maternitate in 17.03.2015.
Intre timp, sefii au anuntat ca firma va intra in faliment.
Am inteles ca procedura de faliment nu mai implica inchiderea imediata a firmei, ca mai intai se intra in reorganizare, insa nu stiu exact ce presupune aceasta si, in acest caz, eu de unde / de la cine incasez banutii pentru Concediul de Maternitate?

De mentionat ca am de luat 126 de zile, incepand cu data de 18.03.2015, ceea ce inseamna ca vor fi aprox. 5 luni (pana undeva la jumatatea lui Iulie 2015), iar Concediul de Maternitate se elibereaza de medicul de familie lunar (momentan am primit CM pe perioada 18-31.03.2015).


Multumesc anticipat pentru ajutor.

Toate cele bune,
Gillda Popescu
Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
Va multumesc mult pentru raspunsurile dvs.
Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
tudorvaleriu a scris:


2. - Indemnizatia pentru concediul medical (inclusiv cel de maternitate) se achita in fiecare luna pentru luna precedenta, odata cu achitarea drepturilor salariale pentru toti angajatii.
- Daca firma intra in faliment in timp ce sunteti in concediu de maternitate veti prezen6ta certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care le va plati.
- Daca firma intra in faliment inainte de a intra in concediu de maternitate veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si va inregsitrati la Agentia de Somaj unde veti prezenta certificatele medicale pentru a va fi platite.

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) - cat anume va achita? ca si angajatorul, respectiv 85% din brut-ul salariului meu calculat ca medie pe ultimele 6 luni?

Si daca este sa intru pe Somaj, ce suma va fi? Cum se calculeaza?


Multumesc,
Gillda
Răspuns la discuția Concediu pre si post natal
Buna seara dl Tudor,

Revin cu cateva intrebari la dvs, avand in vedere ca se apropie termenul de venire pe lume a micutei mele :)

As dori sa va intreb urmatoarele:

1. Intrucat nu am luat nicio zi, pana acum, din CNL (concediu nastere si lauzie) - cele 126 de zile - pot proceda in felul urmator? Din prima zi in care voi naste sa intru cu cele 42 de zile obligatorii si apoi, din a 42-a zi sa prelungesc restul de 84 de zile?
Sau pe cate zile se acorda acest concediu?
Si cine mi-l acorda? Medicul ginecolog/ spitalul unde nasc sau medicul de familie?

2. Aceste 126 de zile (42-84) mi-ati spus ca se platesc de catre firma la care lucrez/ angajator si ca se calculeaza media pe ultimele 6 luni si se aplica 85% din brut.
Intrebarea mea este:
2.1. La ce termen se achita acest concediu? La fiecare data de 30 a lunii? Sau cand anume?
2.2. Daca firma intra in faliment, ce se intampla si cum trebuie sa procedez? Din ce anume mi se calculeaza Concediul de Nastere si Lauzie? Ce valoare va avea indemnizatia? Cine mi-o plateste?

3. Pentru CCC, care incepe imediat dupa ce intrerup CNL (fie a 43-a zi, fie a 127-a zi), mi-ati spus ca venitul va fi de max. 3400 de lei si se calculeaza media pe ultimele 12 luni, 85% din NET.
Intrebarea mea este:
3.1. In aceste "ultime 12 luni" se includ si cele 126 zile de CNL sau nu?
3.2. In cazul in care in cele 126 de zile in care eu sunt in CNL firma angajatoare intra in faliment si cele 126 de zile intra in calculul indemnizatiei pentru CCC, la ce valoare se calculeaza venitul meu pentru cele 126 de zile?


Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs (sper sa nu fie cazul de faliment/ inchidere a firmei angajatoare, dar vreau sa ma asigur ca stiu tot ce am de facut pentru cel mai rau caz).

Gillda Popescu