avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contracte individuale de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contracte individuale de munca pe perioada nedeterminata

Bună ziua
vă rog să mă ajutați în vederea înțelegerii cadrului legislativ privitor la următoarea situație. Sunt angajată ca profesor pentru învățământ primar, titular. Pot urma simultan o normă ca lector universitar, titular sau doar ca lector asociat?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:44, 9 August 2015
Codul Muncii
art.35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Astfel, in actul normativ citat nu exista prevazuta o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, pe durata determinata sau nedeterminata.

nu sunteti incompatibil,dar sa va declarati un loc de munca de baza,iar altul il serviti cu prestari servicii cu ora!:closedtopic::rtfm:
consilierjr a scris:

nu sunteti incompatibil,dar sa va declarati un loc de munca de baza,iar altul il serviti cu prestari servicii cu ora!:closedtopic::rtfm:


1. De ce cu prestari servicii cu ora?

2. Poate sa aiba un alt contract individual de munca (CIM) in acelasi timp cu celalalt CIM.
@ malenadiva
Potrivit Legii nr.284/2010 :
Art. 24
(1)In cazuri exceptionale, posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica pot fi ocupate si prin cumul de functii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de functii si a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in conditiile prevazute la alin. (2).

(2)Posturile vacante si temporar vacante aferente functiilor didactice de predare, functiilor de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiilor de specialitate artistica, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul si de catre persoane din aceeasi unitate si numai in conditiile in care programul functiei cumulate nu se suprapune celui corespunzator functiei de baza. In astfel de situatii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

Prin urmare, ar trebui sa verificati in ce priveste posibilitatea cumului de norma didactica si in Legea nr.1/2011, nefiind vorba numai de un cumul de c.i.m.

Vedeti si aceste discutii : [ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 6 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulţumesc. În legea nr.1 din 2011 nu se face referire la cumulul de funcţii în instituţii diferite vizând domenii diferite de activitate. Specifică în articolul 291 despre cumulul de funcţii în două instituţii universitare diferite că se poate realiza cu acordul universităţii unde ai contractul individual de muncă, pentru a nu exista conflict de interese.
În cazul meu, sunt 2 domenii diferite de activitate desfăşurate în două instituţii care nu se subordonează, nu concurează, deci nu sunt conflicte de interese.
Norma didactică ca profesor pt. inv. primar este de 16 ore de predare, activitatea didactică fiind considerată de 40 de ore, diferenţa fiind alocată pregătirii metodologice, etc.
Dacă este interzis un alt contract de muncă pe perioadă nedeterminată, ar trebui să fie ilegal şi plata cu ora, pentru că se depăşesc cele 40 de ore. Nu văd partea logică a interpretării legii prin care se susţine că trebuie să ai un singur contract de muncă ca titular şi o convenţie pentru plata cu ora, dacă, repet, sunt instituţii diferite şi domenii diferite de activitate.
Mulţumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Timp de lucru legal la stat cioncamihaela cioncamihaela daca lucrez la stat si nu au personal suficient pot sa mai primesc o jumatate de norma?mentionez ca am program de 7 ore (vezi toată discuția)
Cumul de functii ana cornelia ana cornelia am dreptul de a avea cumul de functii, contabil la doua unitati de invatamant avand contract de 8 ore la fiecare? (vezi toată discuția)
Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)