avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Activitate UDREA ADRIAN

Activitate UDREA ADRIAN

Multumesc pentru promptitudine. Nu este vorba despre semnatarul articolului, ci despre alti salariati frustrati care au fost disponibilizati si care acum, pe site-ul ziarului, dandu-si nume fictive, improasca cu noroi, prin jigniri si minciuni ordinare ( as putea trece peste faptul ca ne face prosti, mafioti, corupti, dar sa-ti atace copiii:" Fi-sa e curva de la 12 ani" sau " X este cuplat cu colega de serviciu Y", deci minciuni care pot afecta viata familiala a unora dintre noi, acestea trebuiesc cumva sa fie reglementate si pedepsite) pe salariatii care au ramas la serviciu.
Ii rog pe specialistii de pe forum sau pe cei care au trecut prin situatii similare, sa-mi dea un sfat despre cum as putea sa-i descopar pe cei care au trimis aceste e-mailuri.
Va multumesc.
Buna ziua,
La un articol publicat in Curierul Zilei - Pitesti, referitor la disponibilizarile din Arpechim, au aparut comentarii defaimatoare si neadevarate, pe forumul ziarului, la adresa mai multor angajati.
Va rog frumos sa ma sfatuiti care este calea legala ( plangere penala, etc.) prin care sa pot obtine adresele de e-mail, IP-ul, etc. de unde s-au trimis comentariile jignitoare la adresa mea.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ii rog frumos pe distinsii avocati de pe forum sa-mi dea un raspuns competent.
Este vorba despre ordonanta de urgenta nr. 28 din 18/03/2009, privind reglementarea unor masuri de protectie sociala.
Intrebarea este : O persoana care se afla in somaj din luna septembrie 2008, pentru o perioada de 1 an ( are 20 ani vechime ), beneficiaza de o suplimentare de 3 luni de la data pana la care a fost stabilit dreptul respectiv, adica pana in luna decembrie 2009 ?
Din precizarile art. 1, alin.(2), eu inteleg ca da.
Totusi, cei de la agentia de somaj din Pitesti, sustin ca prevederile acestei ordonante nu se aplica celor care au intrat in somaj anul trecut.
Oare nu inteleg eu bine ce scrie in aceasta ordonanta, sau cei de la agentia de somaj din Pitesti iau salariile degeaba si ar cam trebui desfiintati ? In Occident aceste servicii sunt prestate de puternice, serioase si competente firme private in care nu se angajeaza ca la noi copii, nepoti, fini, amante, etc.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția dreptul la somaj
Buna ziua,
Intr-adevar, legea nu prevede durata minima, dar problema este ITM care se prinde de smecherie si nu inregistreaza contractul individual de munca pentru o durata mai mica de 3 luni ( vezi cazul meu care este pe forum ).
Pute-ti beneficia de somaj la incheierea CIM pe perioada determinata, incheiat cu art. 56, lit.j.
Totusi, de ce nu a-ti facut acest lucru pana acum ? In acest forum gasesti rezolvare pentru orice problema.
Am reusit sa conving angajatorul sa plateasca contributiile pentru somaj.
Norocul meu a fost ca acestea se pot plati separat de celelalte contributii si ca au o valoare mica- 1% din fondul de salarii platit de angajator si 0,5% de salariati. Dar trebuie platit pentru toti angajatii firmei, Agentia de somaj nu accepta plata numai pentru un singur salariat.
Totusi, eu tot nu pot intelege ce fac multitudinea de organisme de control ale statului, pentru ce-si iau ele banii, cand firma la care am lucrat n-a platit nici o contributie pentru salariati de 6 luni?
Buna ziua,
Am lucrat in cadrul Romtelecom, timp de 21 ani neintrerupti, pana la data de 31 mai 2008, cand am fost disponibilizat. Incepand cu data de 01.06.2008 m-am angajat la o firma pentru o perioada determinata de 3 luni. Incepand cu data de 01.09.2008 mi s-a incheiat contractul individual de munca cu art. 56, lit. j.
Am inceput sa-mi fac dosarul de somaj, dar angajatorul refuza sub diferite pretexte sa-mi elibereze adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a legii 76/2002 ( respectiv contributia individuala si cea a angajatorului ).
In fine, n-o mai lungesc: contabila sefa mi-a zis ca angajatorul nu si-a mai platit de cateva luni contributiile catre stat.
Mai e posibil asa ceva, acum cu registrul ala electronic de evidenta a salariatilor ?
Reformulez intrebarea, deoarece traim in Romania si totul este posibil : Eu acum ce fac, deoarece de la Agentia de somaj mi s-a spus ca daca intarzii de 20.09.2008 cu dosarul, nu pot intra in somaj incepand cu data de 01.09.2008? Daca renunt la aceste 3 luni, nu se poate calcula ajutorul de somaj, numai cu ultimele 9 luni de la Romtelecom?
V-as ruga sa-mi dati un raspuns care sa deblocheze urgent situatia, deoarece un proces contra angajatorului poate dura foarte mult.
Va multumesc.
Discuție Ajutor de somaj
Buna ziua,
Un salariat a lucrat neintrerupt 22 ani in cadrul unei societati. Imediat s-a angajat la o alta societate, pentru o perioada determinata de 3 luni. Patronul nu mai vrea sa-i incheie alt contract individual de munca si i-a incheiat carnetul de munca cu art.56, litera j.
Poate sa beneficieze de ajutorul de somaj ?
Multumesc.
Va multumesc mult pentru operativitatea dvs. Intr-adevar, va meritati prestigiul.
Clauzele care s-au modificat prin decizie, au fost functia ( din sef serviciu in inginer ) si salariul ( diminuat cu 50 % ).
Va pot trimite decizia scanata, dar spuneti-mi va rog adresa de e-mail.
Va multumesc.


Care este perioada de prescriptie pentru a contesta o decizie prin care mi s-au modificat clauze ale CIM ( functia si salariul ) ? In decizia primita nu se specifica care este modalitatea de contestare ( se specifica numai: avand in vedere procesul de restructurare si reorganizare...). Locul meu de munca este in PETROM.
Va multumesc.