avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare clauze contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare clauze contract individual de munca

Care este perioada de prescriptie pentru a contesta o decizie prin care mi s-au modificat clauze ale CIM ( functia si salariul ) ? In decizia primita nu se specifica care este modalitatea de contestare ( se specifica numai: avand in vedere procesul de restructurare si reorganizare...). Locul meu de munca este in PETROM.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 4 Iulie 2008
Modificarea clauzelor din CIM nu se face printr-o decizie a angajatorului ci prin act aditional semnat de ambele parti.
Atat CIM cat si actele aditionale nu prevad termene de contestatie pentru ca este o intelegere negociata intre cele doua parti semnatare.
Ce clauze s-au modificat prin decizia amintita (functia, salariul, alte drepturi)? Pentru ca daca e o hotarare a administratorilor de restructurare si reorganizare s-ar putea sa aiba ei dreptate. Daca as sti mai multe amanunte s-ar putea sa va pot fi de ajutor.
Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă
Va multumesc mult pentru operativitatea dvs. Intr-adevar, va meritati prestigiul.
Clauzele care s-au modificat prin decizie, au fost functia ( din sef serviciu in inginer ) si salariul ( diminuat cu 50 % ).
Va pot trimite decizia scanata, dar spuneti-mi va rog adresa de e-mail.
Va multumesc.


pt. UDREA ADRIAN:
V-am dat un mesaj privat cu adesa de e-mail unde imi puteti trimite decizia. Sunt foarte curios sa vad, mai ales, motivele.
UDREA ADRIAN a scris:

Va multumesc mult pentru operativitatea dvs. Intr-adevar, va meritati prestigiul.
Clauzele care s-au modificat prin decizie, au fost functia ( din sef serviciu in inginer ) si salariul ( diminuat cu 50 % ).
Va pot trimite decizia scanata, dar spuneti-mi va rog adresa de e-mail.
Va multumesc.


Cu toate ca adresa mea de mail o gasiti afisata pe profilul de consultant, banuiesc despre ce este vorba.
Numai ca decizia este atacabila in instanta, intrucat numai in conditiile prevazute de codul muncii se poate emite o decizie unilaterala din partea angajatorului de modificare a locului şi felul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare functie si salariu - speta etta etta Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de modificarea CIM. O angajata a societatii la care lucrez ne-a dat in judecata pentru plata unor drepturi banesti ... (vezi toată discuția)
Modificare cim pe baza de decizie etta etta Am o nelamurire. Pentru modificarea unor clauze din CIM referitoare la salariu si schimbarea functiei este obligatoriu incheiarea unui act aditional sau este ... (vezi toată discuția)
Retrogradare in reorganizare (rog raspuns urgent) PLiana PLiana Sunt Director de departament azi am fost chemata la Directiunea Generala si am fost anuntata ca voi fi retrogradata si in locul meu va veni un alt director ... (vezi toată discuția)