Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Angajatorul nu imi aporpa cerea de CO pe motiv ca "se realizeaza in baza unei programari individuale, intocmite pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator sau ca poate fi solicitat cu cel putin 60 de zile inaintea efectuarii acestuia" si din cauza situatiei de criza prin care a trecut firma (nu stiu care este aceea) si ca activitatea mea este foarte mare si au nevoie de mine in aceasta perioada.
Tin sa mentionez ca nu s-au facut nicioada programari individuale pentru co, fiecare si-a luat cand a vrut pentru ce perioada a vrut.
Sunt insarcinata si spre sfarsitul lunii iunie voi intra in concediu de materninate.
Mai am 3 zile de co de anul trecut si 16 de anul acesta.
Presiunea este foarte mare in companie de cand s-a aflat ca sunt insarcinata si chiar vreau sa stiu daca dpdv legal nu mi se poata acorda acest concediu din cauza celor de mai sus invovcate de angajator, avand in vedere ca situatia de criza s-a incheiat si ca nu a facut nicio programare?
Daca se paote va rog sa ma ajutati cu inca un raspuns.
M-am intors la serviciu si am avut o discutie cu directorul general.
Salariul BRUT nu s-a modificat, dar cel net da. Mi-a spus ca nu se negociaza ca are plati de facut si nu ii ajung banii si in plus mi-a mai dat si alte taskuri si normele de igiena impusa in aceasta perioada nu sunt respectate. Aceste justificari dpmdv nu sunt legale.
Inca o remarca facuta, poate ca sa ma intimideze sau nu, este ca "are cunostinte la ITM si nimic nu o poate atinge".
Legal nu stiu daca pot actiona pt ca nu imi permit si la cum o cunosc va gasi ea ceva care sa ma puna in dificulatate pentru ca nu as fi primul caz.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Daca se poate sa ma ajutati sa imi mai spuneti ce se poate intampla in cel mai rau caz daca eu refuz modificarea salariului, avand in vedere ca sunt insracinata si nu ma poate concedia si nici eu nu imi voi depune demisia.
De cand s-a declarat stare de urgenta societatea mi-a permis sa lucrez de acasa si mi-am indeplinit toate atributiunile pentru desfasurarea activitatii societatii, in timp ce unii dintre colegi au intrat in somaj tehnic. Am fost informati de catre managerul societatii ca trebuie sa ne intoarcem toti la birou pe 5 mai si ca salariile vor fi modificate printr-un act aditional la contract, din cauza ca veniturile au fost afectate.
Sunt insarcinata in 22 de saptamani si as vrea sa stiu daca angajatorul are dreptul sa imi modifice si mie salariul si ce masuri pot lua avand in vedere ca in aproximativ 6 saptamani voi intra in concediu maternal.
Mai mentionez inca o data fapul ca nu am fost in somaj tehnic si ca mi-am indeplinit toate atributiunile pentru desfasurarea activitatii societatii ca si pana la declarea starii de urgenta.