avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate Oana1812

Activitate Oana1812

Buna ziua,
am urmatoarea speta: un angajat are o diploma de licenta in care scrie: "in baza absolvirii Ciclului 1- studii universitare de licenta in sesiunea iulie 2009- Facultatea de Stiinte juridice si administrative-Licentiat in drept (240 credite de studii)."
Pot fi considerate studii de lunga durata?? Fac precizarea ca in CCM , cerintele pentru postul pe care doreste sa se mute, sunt " studii superioare de lunga durata cu diploma de licenta".
Vreau sa cumpăr un teren, care are si o construcție. Mai exact are o casa cu etaj. Problema este următoarea: proprietarul are acte doar pt parter, dar etajul care a fost ridicat acum apx 6 ani (+-). In cazul în care cumpăr acesta proprietate, ce probleme pot intampina si cat ar dura sa intru in legalitate si care ar fi costurile pt mine? Menționez ca proprietarul nu dorește întrarea în legalitate si apoi vanzarea, iar in cazul în care eu as cumpara, nu doresc etajul ( l as putea dărâmă). Orice alte sfaturi,recomandări mi ar fi binevenite.
Buna ziua. Unde găsesc "obligativitatea" ca un manager resurse umane sa aibă studii superioare? Cod ul COR nu specifica nivelul studiilor insa nu pot sa concep ca un manager de resurse umane poate fi oricine care a terminat liceul si problema este ca ma confrunt cu aceasta speță.
La nivelul unei societăți, se dorește ca urmare ocupării anumitor posturi (prin concurs) salariații sa aibă o clauza prin care mimim 2 ani sa nu părăsească aceste posturi. Este legala? Nu am identificat o baza legala în acest sens și nu consider ca este posibil acest lucru.
Buna seara. Va supun atenției următoarea speta: angajatorul a facut o notificare încetarea CIM in perioada de proba, începând cu 2 martie. Pe 28,salariatul se afla în CM. Pe 1 martie a fost comunicata salariatului notificarea ,pe e mail dar și prin posta. Tot pe 1 martie, după multe ore de la comunicarea notificării, salariatul a transmis un alt CM,în prelungirea celuilalt. Ce mai pot face acum?? Ii iau în calcul CM ul, anulez notificarea?? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
nu..
Ma gandesc daca se poate recunoaste experienta profesionala prin cursurile/ certificarile pe care le detine sau pot fi cumva echivalate,astfel incat sa poata participa la concurs.
ne-ar ajuta poate si un pdv cu privire la refuz,pe care sa il supunem atentiei companiei..
Va supun atentiei urmatoarea speta:
Fratele meu a absolvit Universitatea de Stiinte Agronimice si Medicina Veterinara, -absolvent al Facultatii de Inginerie si Management Agroturistic Univ. Bioterra - Inginer diplomat in Inginerie Economica-specializarea Inginerie manageriala.
De peste 15 ani, a obtinut numeroase certificari in domeniul IT, a fost angajat la firme private dar si la stat (o scurta perioada) ca Administrator Baza de date, analist programator etc(ma rezum strict la domeniul IT).
De curand, incercand sa depuna un CV la o firma de stat, pentru un post de inginer in cadrul Serviciului IT -unde in CCM-ul companiei respective se prevede ca un candidat se poate inscrie la ocuparea unui post de inginer sau administrator baze de date doar daca face dovada ca are studii superioare tehnice, de lunga durata cu diploma de licenta.
Dosarul lui a fost respins, pe motiv ca acea diploma de inginer, in domeniul/specializarea mai sus mentionat/e nu constituie dovada tehnica iar documentele depuse (cursuri IT, certificari) nu pot fi echivalate si nu au fost luate in seama.

Gresim cand spunem ca atunci cand esti Inginer (conform diplomei de licenta) si in special cand ai o vasta experienta in IT, pot fi echivalate certificarile ,diplomele obtinute ,cu diploma de inginer?
Vi se pare ca a fost totusi o rea intentie (sa nu spun mai mult) pentru ca nu a fost primit in concurs?
Ne puteti ajuta dumneavoastra catre cine sa mai adresam speta sau cu orice alte informatii ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra si pentru timpul acordat parcurgerii acestei spete

Intrebare
Intrebare
Un angajat are un salariu de baza de 5 lei (grila maxima la nivelul societatii este de 6 lei) si o indemnizatie de conducere. In prezent doreste diminuarea indemnizatiei de conducere alstfel: o parte din indemnizatie,sa treaca la salariul de baza (astfel va avea un salariu maxim pe grila-6 lei) iar restul sa ramana ca si indemnizatie de conducere. Este posibil asta? art. 37 si 38 din Codul muncii nu prea imi lasa impresia ca acest lucru ar fi posibil.