avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Activitate aleszia

Activitate aleszia

Răspuns la discuția cariera juridica in strainatate
Multumesc .
Răspuns la discuția cariera juridica in strainatate
Ok... Despre Italia vorbesc...
Am terminat Facultatea de Drept in Romania dar as vrea sa stiu ce posibilitati sunt sa lucrez in strainatate in acest domeniu ? Trebuie sa dau ceva examene de echivalare ? sa mai urmez niste studii ?
Răspuns la discuția judecata in lipsa
multumesc
Din cate cunosc, in procesul penal judecata nu se poate face in lipsa infractorului, cand acesta este major deci nu ma refer la situatii de minoritate. Dar din ce inteleg din urma unor discutii, sunt multe condamnari facute in lipsa infractorilor, procese desfasurate etc... vreau si eu sa inteleg cum se procedeaza....
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns ? Ce presupune conditia morala de accedere in profesii juridice ? Daca de exemplu o persoana are o reputatie mai proasta in societate dar vrea sa faca o cariera juridica ? Vreau sa stiu si eu ce presupune si ce pondere are aceasta ?
Ce impozite trebuie platite la casa de pensie in cazul in care sunt traducator autorixat PFA fara cim ? ce alte cotizatii ar trebui platite ?
Am cumparat o masina, fara sa intru in posesia certificatului fiscal, acesta urma sa imi revina ulterior, conform spuselor vanzatorului masinii. Am constatat ca masina a fost vanduta de la o persoana la alta (eu fiind al 3 lea cumparator ), fara ca al 2 lea cumparator sa fi inregistrat masina la directia financiara. Primul cumparator a inregistrat-o la finante dar nu a radiat-o din circulatie de pe numele vanzatorului initial. Vanzatorul initial sustine ca nu a incheiat nici un contract de vanzare cumparare cu primul cumparator, ci doar i-a transmis proprietatea masinii prin simpla schimbare de nume a lor. Acesta din urma, adica cumparartor, are datorii la directia financiara. Eu as vrea sa stiu ce pot face sa pot perfecta actele masinii, cum sa intru in legalitate cu masina? Si daca este posibil ca vanzatorul intial sa fi transmis primului " cumparator " proprietatea masinii in maniera prezentata?
Schimbul valutar este operatiune comerciala sau civila ?
Răspuns la discuția neplata salariului..
minunat... multumesc.