Ce legătură biserica ca este una mica chiar daca e instituție publica sa construit ma târziu pe un teren cumpărat de lângă drumul privat si da sa făcut acces la ea pe acest drum privat la fel ca si alte case care au apărut mai târziu pentru ca e singurul drum. Pot prezenta CF sa vedeți ca e drum privat deținut de mulți proprietari.
Da suntem proprietari cu acte in regula exista Carte funciara pe noi ca proprietari ,asta dorim sa închidem strada dar nu primimim răspunsul ca se evita,exista o singura tema suntem 90% de acord sa facem închiderea strazi ,restul de 10%ar fi câteva persone care nu doresc biserica care are acess tot pe aceasta strada csi ea are o cota mica ,chestiunea este ca politia locala vine si pune procese verbale la proprietari care parcheza pe drum dupa Hcl menționat care a fost stabilit de primărie . Se aplică 50% +1 in hotărâre in acest caz sau trebuie sa fie 100% toți proprietari de acord.
Eu am citit oug OUG nr. 195/ 2002 art 1 dar nu face referire la drumuri private , Iar dubiul meu la acesta lege care nu stiu daca e corect fac cei din primarie sa modifice pentru politia locala sa aduauge drumuri private si se face mentionare si la drumurilor private intr-o HCL mai ales ca acel hlc mentioneaza ca In conformitate cu prevederile oug.... .
De remarcat că Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier) se referă exclusiv la drumuri publice, după cum rezultă chiar din titlul ordonanței. Nicăieri nu este reglementată situația în care regulile din Codul Rutier s-ar aplica și pe drumurile private.
HOTARAREA NR. 36
din 24.06.2019
Examinand proiectul de hotarare m. 525I /14.06.2021 privind reglementarea regimului jmidic contraventional pentru oprirea, stationarea si parcarea neregulamentara pe drumurile deschise circulafiei publice, pe domeniul public sau privat ,Compartimentului Politia locala prin care se propune reglementarea regimului juridic contraventional pentru oprirea, stationarea si parcarea neregulamentara pe drumurile deschise circulatiei publice, pe domeniul public sau privat.In conformitate cu prevederile 0.G. nr.2/200 I privind regimul juridic al contraveniilor; ale OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice; ale HG nr. 1391/2006 privind aprobarea regulamentului de aplicare al OUG nr.195/2002; ale Legii nr.82/1998 pentru aprobarea og nr.43/1997 privind regimul drnmurilor; ale Lcgii nr.155/20 IO a politiei locale; prevederile art. I 29, alin.(2), lit.c)i cl), alin.(6) lit. a) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ;
In urma dezbaterilor care au avut toe i luand act de avizul comisiei I de specialitate, al Sectiei 3 Politie Rurala Baciu i al Compartimentelor de resort;
In temeiul prevederilor art. I 96, alin. I, lit. a) din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ
HOTARASTE:
Aat. 1 (I) Se aproba reglementarea regimului juridic contraventional pentru oprirea, stationarea si parcarea neregulamentara pe drumurile deschise circulatiei publice, pe domeniul public sau privat
(2) Constituie contraventie oprirea, stationarea i parcarea vehiculelor/ autovehiculelor pe drumurile publice i pe domeniul public sau privat al comunei , in alte locuri decat cele amenajate in acest scop, dupa cum urmeaza:
a) stafionarea i parcarea vehiculelor/ autovehiculelor pe domeniul public si pe trotuar;
b) circulatia, oprirea i stationarea vehiculelor/ autovehiculelor pe spatiile verzi, in locuri de agrement, parcuri i locuri de joaca;
c) ocuparea abuziva a locurilor de parcare aflate in administrarea primariei (cu abonament, contract de 'inchiriere, rezervate, cu destinatie speciala etc.), de catre alta persoana decat titularul locului de parcare;
cl) oprirea, stationareai parcarea vehiculelor/ autovehiculelor destinate transporturilor de persoane sau de marfa, cu masa totala maxim autorizata de peste 3,5 tone pe drumul public i domeniul public sau privat al cornunei Baciu, cu exceptia celor destinate aprovizionarii - in intervalul orar 21-7 i care cletin autorizatie de liber acces;
e) oprirea, stationarea i parcarea vehiculelor / autovehiculelor prin care se 'impiedica sau se limiteaza accesul la obiective de interes public (puncte trafo, gospodare ti, centrale tehnice, alei, parcuri, locuri de agrement, locuri de joaca etc.);
Este vorba de un drum privat pe care noi ca propritarii il detinem cu cota parte si am facut solicitari la primarie pentru acesul interzis doar pentru riverari si primaria evita sa aprobe solicitarea noastra , Inclusiv am solicitat inchiderea cu bariera pentru ca este un drum infundat de circa 800 metri lungime
Buna,
As dori un avocat specilizat peacest domeniu care poate sa raspunda.
Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice,
De remarcat că Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Codul Rutier) se referă exclusiv la drumuri publice, după cum rezultă chiar din titlul ordonanței. Nicăieri nu este reglementată situația în care regulile din Codul Rutier s-ar aplica și pe drumurile private.
HCL Poate sa faca modificari la aceasta lege 195/2002 cand IN LEGE SCRIE NEGRU PE ALB DRUMURI PUBLICE iar hcl Adauga si drumuri private, Personal mi se pare ca Hotararea consiliului local nu poate fi mai presus de lege.
Pentru daca e asa voi deschide proces impotriva primariei.
Bună ziua ,Am săvârșit on contravenție rutiera și doream sa plătesc amenda pentru ca am recunoscut fapta.uitându-mă mai atent pe procesul verbal am observat ca agentul constatator a scris data la luna greșită in ambele locurie de pe Pv, iar restul datelor sunt corecte, a scris 06.05.23 și trebuia sa scrie 06.06.2023.
Poate face contestație conform legi și aceasta amenda sa se anuleze find scrisa o luna gresita,ziua și ora sunt corecte.
Menționez ca am camera de bord care filma și apare în video ziua, data corecta si ora când polițistul ma tras pe dreapta și se aude cum se prezintă și motivul opriri.dupa care am oprit filmatul
Calcul impozitare teren intravilan sub bloc.
Detin un apartament de 49 m2 bloc cu 4 etaje intru-un oras, am verficat preturi hotararea de consiliu local.
Am gasit preturi teren intravilan si scrie asa se inmulteste cu suprafata utila transforamta in ha, cu suma aferenta in ron pentru teren cu constructi si cota de pe respectivul rang la oras si continua asa din care se scade suprafata acoperita de cladiri,practic acest calcul nu este pentru suprafata unui teren aflat sub bloc.
Practic nu stiu cum se calculeaza un impozit sub bloc, poate cineva sa ma ajute cu calcul la impozit teren sub bloc am citit legea din 2016 cand sa impus acesta impozitare dar nu reusesc sai dau de cap
Multumesc
Pe o stradă cu indicatoar cu acesul interzis cu excepția riveranilor , curiozitatea este ca politia locala are dreptul sa iti dea amenda pentru parcare sau staționare dacă ești Riveran, nu știu exact dacă se mai aplica legea lor drum public sau privat deschis circulației(eu consider ca nu au dreptul de a mai aplica amenzi pentru ca nu mai e deschis circulație publice)
Bună
Este vorba despre un drum privat din județul Cluj,Baciu
Fiecare proprietar avand cota parte din drum,Noi ca și asociației am adunat semnături pentru montarea unui indicator rutier "acesul interzis "cu excepția riveranilor, după care am depus cererea și tabelul cu semnături la primarie iar acestea a fost aprobate,(cum a fost aprobat e problema primăriei asta nu ma privește )dacă nu au făcut demersurile legale în primarie cu politia sau cu consiliul e treaba lor)
Din ce cunosc Conform legi rutiere a indicatoarelor aceste se montează pe sensul de mers(circulație) adică pe partea dreaptă au fost montate în luna martie după ce sa primit acordul primăriei.
După 3 săptămâni am primit un document de la primărie ca au anulat pe motiv ca sunt montate neconform,bănuiesc ca e ceva ilegal și se numește abuz in serviciu ?
Am putea deschide proces împotriva primăriei pentru anulare fictiva ?
Persoana care nu are loc de acel indicator este domnul de la casa parohiala + tatăl lui lucrează în primarie și neam trezit ca să anulat acest acord.(autorizație)
În răspunsul primăriei sa specificat clar în dreptul imobilului nu sa specificat pe care parte trebuie montate stanga sau drepta .
Motivul este ca persona care are casa parohială lângă acele indicatoare nu are loc de ele (și e deranjat ca de ce sau montat pe partea drepta și nu pe stanga) totul e pe pile tatăl lui lucreza în primăriei ca și secretar și îl deranjează și atunci sau trezit si au anulat acest acord, dar nu are nici un drept sunt montate pe proprietate noastra conform legi lângă drum pe partea dreaptă sensului de mers.
Tot ce sa montat sa montat pe bani Asociației cu idicatore rutiere conforme de la firma de semnalizare rutiera.
Menționez ca am documentul semnat stampilat de la primărie cu acordul de montare.