avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate snowgirl19

Activitate snowgirl19

Buna ziua,

Avem un angajat care ar dori sa se relocheze in alta tara. Intrucat specificul activitatii prestate de el nu cere prezenta sa in firma, noi am dori ca el sa ramana in continuare angajatul nostru si sa lucreze de acolo pentru noi. In tara in care urmeaza sa se relocheze nu avem filiala sau punct de lucru, angajatul nostru urmand sa lucreze de la domiciliul sau. Este acest lucru posibil? Trebuie modificat ceva in contractul lui de munca?

Multumesc!
Răspuns la discuția am gresit

eu tocmai am primit raspuns in scris de la cei de la team net si de la ITM verbal ca in revisal, varianta valabila de la 01.08.2011, se vor trece salariile valabile la 01.08.2011. ce s-a intamplat inainte de 01.08.2011 nu ii intereseaza. ma intreb in acest caz cum vor avea ei o evidenta a modificarilor salariale intre 01.01.2011 si 01.08.2011 dat fiind ca nu mai sunt carnete de munca si REVISAL-ul se presupunea ca va inlocui carnetul de munca.
Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie: avem un contract comercial cu o firma dintr-un oras unde nu avem punct de lucru sau sediu, viitorul nostru angajat urmand sa-si desfasoare activitatea la sediul clientului nostru. Cum ii inchei contractul? ii scriu pe contract ca-si desfasoara activitatea la sediul clientului X si este suficient? Trebuie sa ii fac si clauza de mobilitate si sa-i dau spor la salariu?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri si va doresc o zi cat mai buna!
Răspuns la discuția program de lucru sambata
da, se pare ca ma prind mai greu. :D multumesc mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția program de lucru sambata
atunci, nu am nici o sansa sa le introduc sambata zi lucratoare, chiar daca e vorba de o jumatate de zi pentru care vor primi spor de weekend si o zi libera platita, intrucat ei lucreaza mai mult de 5 zile consecutiv, adica 5 zile si jumatate?
Buna ziua,

avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ zi. Noi ne-am gandit initial sa le calculam cele 4 ore saptamanale ca si ore suplimentare si sa le dam pentru fiecare 4 ore lucrate sambata 1 zi libera platita in alta zi, in termen de 60 de zile si sa le acordam si un spor de weekend la salariul de baza. Astfel, cel care lucreaza sambata 4 ore va fi duminica si luni liber. problema este ca asa nu mai respectam regula prin care trebuie sa acordam, dupa 5 zile consecutive de munca, 2 zile consecutive de repaos. Ce ma sfatuiti?
Multumesc!
Buna ziua,

revin cu o problema similara: din nou am o salariata care a revenit din CCC si careia i-a fost restructurat postul pe motive economice. Luni, in prima ei zi de lucru m-a anuntat oficial ca este din nou insarcinata. Noi nu vrem sa o concediem, dar in momentul de fata avem doar 2 posturi disponibile: 1 post similar cu cel ocupat de angajata dar in alt judet si un post la sediu, sub incadrarea ei care ar presupune schimbarea functiei si micsorarea salariului. Este legal sa-i ofer cel de-al doilea post? Daca da, in ce temei legal?

Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua,

Am si eu problema legata de tichetele de masa si impozitarea lor. Luna aceasta am comandat tichetele aferente lunii iulie abia in 2 august si in consecinta si factura a venit cu data de 2 august. As dori sa stiu cum se reflecta acest lucru in contabilitate in conditiile in care eu le voi impozia tihetle in luna iulie si factura este cu luna august. Am sunat si la firma care mi-a emis factura si le-am propus sa anulam factura si sa o refacem cu luna iulie, dar mi-au raspuns ca nu se poate.

Va rog mult sa ma ajuati.
Multumesc anticipat!
dar daca se face un act intre angajat si angajator si e semnat de ambele parti, dar nu e inregistrat la ITM, poate angajatorul sa aiba castig de cauza?

multumesc mult pentru raspuns!