avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru sambata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru sambata

Buna ziua,

avem un magazin cu 2 angajati care lucreaza zilnic de luni pana vineri cate 8 ore/zi si am vrea sa lucreze si sambata prin rotatie cate 4 ore/ zi. Noi ne-am gandit initial sa le calculam cele 4 ore saptamanale ca si ore suplimentare si sa le dam pentru fiecare 4 ore lucrate sambata 1 zi libera platita in alta zi, in termen de 60 de zile si sa le acordam si un spor de weekend la salariul de baza. Astfel, cel care lucreaza sambata 4 ore va fi duminica si luni liber. problema este ca asa nu mai respectam regula prin care trebuie sa acordam, dupa 5 zile consecutive de munca, 2 zile consecutive de repaos. Ce ma sfatuiti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: snowgirl19 , utilizator 17:53, 5 Mai 2011
Este bine ceea ce spuneti dvs ... Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica. În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.
atunci, nu am nici o sansa sa le introduc sambata zi lucratoare, chiar daca e vorba de o jumatate de zi pentru care vor primi spor de weekend si o zi libera platita, intrucat ei lucreaza mai mult de 5 zile consecutiv, adica 5 zile si jumatate?
Se pare ca nu ati inteles raspunsul meu ... am spus ca primul mesaj postat de dvs este corect ... cel care lucreaza sambata , va primi repaus duminica si luni .sau cel care lucreaza duminica, luni si marti va primi repaus ... pentru munca desfasura in weekend puteti sa le compensati in zile libere platite , plus un spor la salariu ... in caz contrar , le acordati un spor de cel putin 75 % din salariu de baza.
da, se pare ca ma prind mai greu. :D multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de weekend carmenalinamihai carmenalinamihai Buna seara, sunt noua pe acest forum si as dori sa va rog in masura care se poate sa imi raspunda cineva avizat in dreptul muncii. Referitor la sporul de ... (vezi toată discuția)
Munca sambata Claark Claark Buna Ziua! La locul meu de munca (firma privata), in ultima vreme s-a format o noua \\"moda\\". Normal orele suplimentare si zilele de lucru sambata sunt ... (vezi toată discuția)
Timpul de munca dumilor dumilor daca salariatul lucreaza o zi cu o zi si nu depaseste orele lucratoare in luna, anagajatorul mai este obligat sa-i acorde zile libere pentru zilele lucrate ... (vezi toată discuția)