avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate b.stefan78

Activitate b.stefan78

Răspuns la discuția contract de comision
Multumesc pentru raspunsuri.
Eu, persoana fizica, am incheiat cu o societate comerciala (srl) un contract de comision in care figureaza o suma fixa ,reprezentand comisionul meu lunar.Intrebarea mea este urmatoarea:trebuie sa inregistrez acest contract undeva,la finante de exemplu,sau trebuie s-o faca soc. com. cu care am incheiat acest contract si cat impozit trebuie platit?
Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza? Multumesc.
Răspuns la discuția mostenire
Pana la urma am inteles,dar cu greu.Stiti, eu am o problema,sunt ca elefantul:pricep greu si uit repede:).Ce sa facem, asta e viata.Multumesc pentru raspunsuri.:)
Răspuns la discuția mostenire
Tot nu mi-a raspuns nimeni concret la intrebarea mea :) .Daca sora care locuieste momentan in casa, nu are de unde sa-si plateasca surorile-adica pe celelalte mostenitoare (dintr-o pensie de boala de 400 roni),ce pot sa faca celelalte surori? S-o dea pe ea in judecata,s-o forteze sa paraseasca casa ,s-o forteze sa fie fie de acord cu vanzarea casei? Eu asta nu am inteles!!!
Răspuns la discuția mostenire
Ce ar insemna mai exact, ca in cazul unui partaj judiciar, poate invoca ca celelate surori nu au acceptat mostenirea in termenul legal? Adica sora care locuieste in casa ce ar castiga invocand acest lucru? Pe mine ma intereseaza faptul ca sora care locuieste in casa momentan ,cat ar mai putea sa locuiasca acolo? Pot s-o dea in judecata celelete surori si pana la urma s-o dea afara din casa?
Răspuns la discuția mostenire
Sa presupunem ca fiecareia revine aceeasi cota egala,cum poate vinde una dintre ele partea ei? E vorba de o casa cu 3 camere+bucatarie etc. Doar nu poate fiecare sa vanda cate o camera,cine ar cumpara asa ceva? :) Sau celelalte surori pot apela la instanta ca s-o determine pe cea care locuieste momentan in casa sa le achite partea lor? Si daca cea care locuieste momentan in casa este insolvabila? Instanta o va forta sa paraseasca casa si sa le permita celorlalte sa scoata casa la vanzare sau cum se va proceda? Va rog sa-mi detaliati!
Discuție mostenire
Cinci surori mostenesc casa parinteasca.Una dintre ele a locuit si locuieste in casa respectiva cu familia ei.Celelalte surori pot sa-i ceara dupa un moment dat ca ea sa s paraseasca locuinta respectiva cu familia ei ,motivul celorlalte surori fiind acela ca vor sa vanda casa? Ma gandesc ca fiecare are drepturi egale si daca una dintre ele nu este de acord sa vanda este de ajuns ca contractul de vanzare-cumparare sa nu poate fi incheiat,nu? Adica cea care locuieste momentan in casa respectiva spune: eu nu semnez,celelalte n-au ce sa faca nu pot vinde casa fara acordul fiecareia.
Ce parere aveti?
Răspuns la discuția vanzare teren
Am platit tot ce mi-a calculat atunci notarul.Eu n-am mai intrebat daca trebuie sa platesc si alte taxe si nici el nu mi-a atras atentia aspura acestui aspect.Ulterior m-am gandit eu la treaba asta si de aceea am venit cu aceasta intrebare.
Multumesc.
Discuție vanzare teren
In cazul in care o persoana fizica a vandut un teren (s-a incheiat contractul de vanzare-cumparare la un notariat,s-au platit la notariat taxele calculate) trebuie sa declare la Finante venitul obtinut si sa plateasca impozit sau cum trebuie sa procedeze,ce trebuie sa faca?
Răspuns la discuția mostenire teren
Multumesc pentru raspunsuri.