As avea urmatoarea intrebare:in cat timp se poate rezolva o mostenire? Mai exact: vreau sa fac succesiunea pentru un teren,nu exista si alti mostenitori.In cat timp pot sa rezolv cu toate actele,daca se poate cu urgenta si aproximativ cat m-ar costa?
in general succesiunea se deschide dupa 6 luni de la decesul persoanei.
timpul si costurile depind de cine va lucraza procedura, in ce consta mostenirea si ce valoare are aceasta.
Succesiunea se deschide PRIN decesul unei persoane, nu la vreun anumit termen. 6 luni e termenul in care mostenitorii pot accepta sau refuza succesiunea, expres sau tacit.
Dezbaterea succesiunii e alt aspect, si presupun ca la asta se referea intrebarea. Daca o faceti in primii 2 ani de la deces taxele sunt mai mici potrivit codului fiscal. In momentul asta nu am codul in fata ca sa va spun exact, cert e ca taxele notariale difera de la notar la notar. Daca sunteti unicul mostenitor se poate rezolva foarte rapid, in cateva zile.
Da asa este la asta vroiam sa ma refer la dezbaterea succesiunii,numai ca nu prea stiu eu sa ma exprim in termenii juridici :) .Exista doar un singur mostenitor si este vorba de o casa si cateva terenuri.
Conform art 651 din codului civil : " Succesiunile se deschid prin moarte."
Cat despre durata succesiunii, daca aveti toate actele necesare se rezolva chiar si intr-o zi. Mergeti la un notar care o sa va zica toate actele de care aveti nevoie. Fiind vorba de imobile o sa aveti nevoie si de extrase de informare de la cartea funciara.
Cat despre costuri, si acestea difera de la un notar la altul. Acest lucru este influentat de onorariul notarului , pentru ca taxele sunt stabilite la nivel national - fiind in functie de locul unde este situat imobilul si care este valoarea acestuia.
Termen limita
MTIC
Buna ziua
Care este termenul limita in dezbaterea unei succesiuni?
In cazul cand nu se deschide succesiune, cine beneficeaza de aceste drepturi, petru ... (vezi toată discuția)