avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Activitate tatu2001ro

Activitate tatu2001ro

Buna ziua

Am o nelamurire privind calculul CAS si CASS plafonate, pentru luna ianuarie. Plafonarea se face la 5 salarii medii pe economie, dar nu stiu de care sa tin cont, de cel din 2016, valabil cand am intocmit statul sau de cel din 2017, pentru ca se refera la exercitiul bugetar 2017 (deci intra si ianuarie 2017). Ma puteti ajuta, va rog, cu o explicatie.

Multumesc,
Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, care mai sunt zilele libere obligatorii pentru evenimente speciale? Ma refer la acele zile prevazute odata in contractul colectiv de munca la nivel national (pentru casatorie, nastere, deces) si care sa fi ramas in continuare obligatorii. Dorim sa modificam regulamentul intern/ CCM si nu mai stim exact la ce sa ne raportam.
Multumesc
Buna ziua.
Ma poate ajuta cinceva cu un model de comanda interna necesara pentru completarea dosarului privind scutirea impozitului pentru programatori?
Multumesc,
O zi buna!
Buna ziua,

Imi puteti spune care sunt pasii legali ce trebuie urmati in situatia in care o angajata trebuie sa revina la munca, din concediu crestere copil, dar nu mai dau de ea ... nu raspunde nici la telefon, nici la e-mail.

Multumesc frumos,
O zi buna!
Răspuns la discuția program redus pentru gravida
Multumesc mult, eu inteleg ca este vorba doar de adeverinta, dar daca mi-a adus concediu medical de la medicul de familie, cod 10? Sa nu-l iau in considerare?
Buna ziua,

Daca o persoana insarcinata are probleme cu sarcina si solicita program redus, de la 8 ore la 6 ore, ce trebuie sa aduca de la medic? O adeverinta de la medic este suficienta sau este nevoie de acel concediu medical cu reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru?

Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Doua intrebari, va rog

1. O persoana insarcinata care are mai multe ctr de munca - tpti angajatorii trebuie sa depuna la ITM documentatia privind protectia maternitatii? si vrea sa stie neaparat conform carei legi!?
2. Cate ctr de munca poate avea o persoana (cu timp partial) si in ce lege gasesc detaliile necesare.

Multumesc frumos!
Buna ziua,

Daca am un contract de agent si/sau mandat incheiat cu o firma de asigurari si am realizat, in anul 2011, venituri impozitate cu 16% la sursa, trebuie sa mai depun declaratia 200? Imi puteti spune si articolul din codul fiscal care face referire la raspuns?
Multumesc frumos
Buna ziua,

Aveti idee daca este legal sa se specifice intr-un contract de munca, o clauza, cum ca angajatorul are obligatia sa-l tina cel putin un an iar la plecare sa-i dea o anumita suma drept plata compensatorie? Sau sa se faca un act aditional dupa ...

Este o firma mica, nu are contract colectiv de munca la nivel de societate.

Multumesc frumos
Multumesc mult pentru raspuns dar insist pe intrebarea daca sunt obligata sa fac aceasta predare in conditiile specificate mai sus. Repet,eu am solicitat acesta predare - primire, cu o zi inainte de a pleca (in scris) si raspunsul lui a fost ca trimite pe cineva pana la sfarsitul zilei respective (tot in scris). Ce mi se poate intampla daca nu ma prezint, acum, la o saptamana distanta, sa fac ceea ce vrea el in conditiile impuse de el ... nici macar nu mi-a spus la ce ora si cu cine sa iau legatura, m-a invitat la un sediu care nici macar nu este cel al societatii sa fac fac aceasta predare!
Multumesc anticipat.