IGI nu emite certificate de rezidenta. Eventual ANAF intradevar elibeareaza certificat de rezidenta fiscala. Pemisul de sedere/ cartea de rezidenta cu care se legitimeaza cetateanul strain avand o valabilitate de 5 ani emis de IGI se preschimba la expirarea acesteia eventual anterior in cazuri speciale si expres prevazute de lege. Schimbarea locuintei declarate la emiterea cartii de rezidenta obliga cetateanul strain conform art.13 alin 1 lit a din OUG nr 194/2002 să declare la formațiunea teritorială a Oficiului Român pentru Imigrări, care le-a acordat dreptul de ședere, următoarele:
orice modificare intervenită în situația personală, în special schimbarea numelui, a cetățeniei, a domiciliului sau reședinței...etc.
casatoria incheiata in strainatate se inregistreaza la organele de stare civila. Divortul pronuntat in strainatate urmeaza alta procedura pentru a putea fi recunoscut In plus , daca in prezent nu mai sunteti casatorita nu puteti inregistra casatoria
Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii conf art 430 cod civil
Este decizia instantei in Etapa camerei preliminare, in dosarul 2280/297/2024/a1. S-a verificat legalitatea rechizitoriului si s-a dispus inceperea judecatii. Aveti dreptul sa faceti contestatie in termen de 3 zile de la comunicare.
Daca nu formulati contestatie, dosarul se va judeca in cauza 2280/297/2024. O sa fiti citat cand se va stabili primul termen.
În luna mai anul trecut sustineți că s=a pronunțat hotărârea. Posibil ca procedura de comunicare să fie viciată în cazul ăn care adresa comunicată la instanța nu s-a schimbat și în toată această perioadă nu ați primit hotărârea. Plangere penală doar dacă ar exista o semnatură de primire pe comfirmarea postală care nu vă aparține. De regulă comunicarea se face prin depunerea la cutia poștala in lkpsa prezentei destinatarului
In speta dumneavoastra , instanţa a apreciat că cea mai judicioasă măsură este înlocuirea executării în natură a obligaţiei de întreţinere cu executarea prin echivalent, motiv pentru care v-a obligat la contribuţia la cheltuielile de creştere, învăţătură şi pregătire profesională a minorilor sub forma pensiei de întreţinere în cuantum de 1/3 din venitul său lunar, dar nu mai puţin de 1/3 din venitul minim pe economie, până la soluţionarea definitivă a dosarului de divort pe care l-ati intentat. Se cuvine sa asigurati suma respectiva la dispozitia reclamantei din momentul in care vi s-a comunicat hotararea, asta si pentru motive de moralitate si pentru grija pe care o are un parinte pentru copii sai , acestia sa poata beneficia de cele necesare cresterii atat timp cat minorii se afla in grija reclamantei.