avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Fluturass

Activitate Fluturass

Ordonanța de urgenta privind aprobarea ajutorului social, ajutorul de familie sau încălzire.
Va rog sa imi spuneți numărul de ordonanța care a adus modificări în sprijinul celor care au venituri mici de ex de la 1000 mp la 1200 mp șamd. Mulțumesc anticipat
Codul penal
Și dacă copilul este abuzat și manipulat?

Cum procedam dacă se ajunge chiar la abuzuri sexuale având în vedere ca tatal are 48 de ani și doarme încă cu fetita de 12 ani care se dezvolta din toate punctele de vedere. Cum vi se pare?

gi-jane2 a scris:

In primul rand nu e audiat, ci e ascultat. Nu stiu de ce credeti ca nu are discernamant copilul pana la 16 ani.
Copilul nu are de decis nimic, doar povesteste cu cine face lectii, cu cine merge in parc, cine il ia de la scoala si alte aeemenea întrebări din care judecatorul isi poate da seama de cine e mai atasat, cine il ingrijeste etc


Audierea copilor minori este posibila?
Intrucat un copil nu are discernământ pana la varsta de 16 ani, conform legilor din România, atunci de ce este necesara audierea minorilor intr un proces de custodie si de ce se agata cu disperare decizia unui judecator de declarația oricarui minor fara discernământ ?
Aceasta audiere practic este a unui om fara discernământ care nu poate tine cont încă de ce e bine sau rau!
Sper sa se modifice cat mai curând aceasta lege intrucat mie sincer mi se pare fara logica din toate punctele de vedere.
Mulțumesc mult pentru ajutor

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Cererea pentru acordarea ajutorului public judiciar se formulează în scris şi va cuprinde menţiuni privind obiectul şi natura procesului pentru care se solicită ajutorul public judiciar, identitatea, codul numeric personal, domiciliul şi starea materială a solicitantului şi a familiei sale, ataşându-se înscrisuri doveditoare ale veniturilor acestuia şi ale familiei sale, precum şi dovezi cu privire la obligaţiile de întreţinere sau de plată.

Cererea va fi însoţită şi de o declaraţie pe propria răspundere a solicitantului în sensul de a preciza dacă în cursul ultimelor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar, în ce formă, pentru ce cauză, precum şi cuantumul acestui ajutor.

Cererea se adreseaza completului investit cu solutionarea dosarului de partaj si va fi judecata in camera de consiliu, fara citarea partilor. Instanta va putea dispune cercetari suplimentare pentru stabilirea situatiei financiare.

Va mulțumesc. Nu am nici un fel de venit. Am rămas fara loc de muncă si pana in iulie am avut 700 lei/luna

gi-jane2 a scris:

Depinde de ce venituri aveti, doar cei cu venituri mici, care nu pot plati aceste taxe- de timbru, experti, avocat, pot solicita ajutor public judiciar.
E vb de oug 51/2008 cu modificarile ulterioare.


[ link extern ] /

Buna ziua!
In cadrul unui partaj s a dispus plata unui evaluator desi suma nu este extraordinar de mare am înțeles ca aceasta se poate, conform legilor în vigoare, sa fie subventionata/achitata din fondurile statului. Va rog sa ma ajutati cu nr legii respective in baza căreia sa depun o cerere de ajutor public. Multumesc anticipat!
Buna ziua. Am facut o cerere pentru Alocația pentru susținerea familiei insa prima data mi s a acceptat. Apoi a doua oara s a refuzat pe motiv ca am cu 182 mp mai mult teren. Ce legătură are? Veniturile sunt f mici oricum 747 salar (pt ca lucrez cu 4 ore sa ma pot ocupa si de copil) plus alocatia copilului de 243 lei... iar impozitul eu il achit. Ce as putea sa fac? Oricum valoarea alocatiei pt sustinerea familiei este de 108 lei /luna deci cam egal cu zero in ziua de azi. Si ajutorul de încălzire mi s a refuzat pe același motiv. Sincer mi se pare ca este atat o prostie cat si o discriminare pentru 182 mp in plus repet eu trebuie sa achit impozite. Ce as putea face oare sa trezim România la realitate? Mulțumesc anticipat pentru ajutor /răspunsurile dumneavoastră
Bună ziua. Avem un venit de 1470 lei pt trei persoane, care locuiesc la aceiași adresa eu, copilul de 19 ani și copilul minor de 8 ani, adică de 490 /persoana și totuși scoala zice ca cei din Clasele primare nu beneficiază de sprijin financiar prin nici o forma de bursa fie ea sociala sau de studii. Va rog lămuriți ma dacă este asa sau nu conform legii școala zice ca doar din clasa a V a poate beneficia de ajutor. Mulțumesc anticipat pentru răspuns