avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate Boianu

Activitate Boianu

Depunere cerere prin care să cer ce formă de ocrotire legală doresc ptr. un bolnav cu discernământul abolit din iulie 2021.
Rog să-mi spună și mie cineva dacă eu ca reclamantă trebuie să cer la instanţa de fond ce formă de ocrotire legală doresc pentru pârâtul din proces, care este fratele meu.
Eu știu că normele de aplicare a legii care stabilește ocrotirea legală al unui bolnav cu discernământul abolit sunt în vigoare din 18 august 2022.
Întreb, nu trebuie Instanța de fond să hotărască ce formă de ocrotire legală i se potrivește unei asemenea persoane.
Mulțumesc, aștept răspuns sau îndrumați-mă cum ar fi mai bine să procedez.
Accesați curteapelbucuresti.ro
Căutați dosar electronic
Și urmați pașii de acolo
Cererea completată împreună cu o copie după actul de identitate vor fi scanate și trimise de pe e-mail dvs. la adresa de e-mail a instituției la care aveți dosarul pe rol.
Vă rog, unde aș putea găsi arhiva Electromotor S.A. Timișoara ?




Și eu sunt curator special la o persoană cu Alzheimer formă severă.
Luați legătura cu Autoritatea tutelarâ din localitatea dvs. Ei sunt abilitați să vă lămurească.
Sunt și situații unde trebuie să mergeți cu persoana.
Concediu medical ptr. persoanele care însoțesc un bolnav oncologic la tratamente.
Am înțeles că a apărut o lege în aprilie care spune că ai dreptul maxim 45 de zile pe an să însoțești un bolnav oncologic la tratamente, investigații.
În 1 iulie am fost cu un adult oncologic la hematolog și am abordat această problemă.
Medicul hemato-oncolog a spus că legea se referă strict la copiii până în 18 ani.
Dvs. ce spuneți ?
Pentru plata CAS ca PFA cum procedez ?
Unde trebuie să mă duc mai întâi cu deciziile de impunere pe care le am de la Finanțe.
La Finanțe sau la Casa de pensii ?
Suntem constituiți ca parte civilă în acest dosar penal, dosarul este încă în stadiu de cercetare și avem și apărător.
Apărătorul spune că mai întâi trebuie să se finalizeze cercetarea în dosarul penal și abia apoi putem deschide dosar împotriva asigurătorului ca să obținem daune.
Tergiversare proces penal
În urma unui accident rutier produs în ianuarie 2021,pietonul un vârstnic de peste 70 ani a suferit multiple traumatisme ca urmare a traversării prin loc nepermis. Șoferul a produs accidentul având o viteză superioară pe acel sector de drum și în plus a părăsit și locul accidentului. Vârstnicul a fost acroșat cu oglinda autoturismului și proiectat direct pe bordură.
Noi nici în momentul de față nu avem finalizat raportul de expertiză tehnică a autoturismului. Menționez că varstnicul a primit doar 45 de zile de la IML pentru multiple traumatisme, fiindu-i scoasă splina cu coaste fisurate la torace care a necesitat drenarea sângelui de la plămâni.
Vă rog din suflet eu ca aparținător al acestui vârstnic ce sfaturi mi-ați putea recomanda.
Vă mulțumesc din suflet.
Vă mulțumesc ptr. răspuns și vreau să completez cu faptul că șoferul este învinuit că i-a pus varstnicului viața în primejdie și că numai contează cele 45 zile de la IML.
El a suferit traumatism facial, toată partea stângă a abdomenului tumefiata cu splina extrasă și cu fractură de peroneu. La torace coaste fisurate care au apăsat pe plămâni și a necesitat drenajul sângelui, asta când a fost pe ATI.
Accident de circulație

Vă rog să mă lămurească și pe mine cineva dacă este posibil ca un vârstnic care a traversat șoseaua prin loc nepermis și a fost victima unui accident din care s-a ales cu mai multe traumatisme, a primit doar 45 de zile de la IML de îngrijiri medicale iar șoferul care a făcut accidentul a avut o viteză superioară celei care este pe acel segment de drum și în plus a părăsit și locul accidentului.
Menționez că accidentul a avut loc în ianuarie 2021 iar audierea varstnicului(celui accidentat) s-a finalizat în 11 iunie 2021 la IPJ.
De atunci tot așteptăm de la apărătorul nostru să auzim vești de finalizare a cercetării penale, dar se pare că se dorește ca să se ajungă la termenul de prescriere.
Ce ne sfătuiți ???