Repet intrebarea, ca poate nu este suficient de clar : Daca eu scriu in contract ca angajatul lucreaza inclusiv pe 29.08.2025 dvs. considerati ca aceea este data expirarii si cu acea data ii incetati CIM?
Nu inteleg ce legatura are ce spuneti dumneavoastra cu sfatul pe care i l-am dat eu, adica sa fie atenta cum e formulata clauza in contractul de munca. Daca este formulata asa : 01.04.2025 si 29.08.2025, inclusiv, dumneavoastra ii incetati contractul cu 29.08.2025?
Atentie sa nu confundati ultima zi lucrata cu data incetarii, daca 29 este ultima zi lucrata, incetarea se face cu 01.09, in general in contracte se trece perioada in care angajatul e activ (01.04.2025 si 29.08.2025, inclusiv) sa verificati cum e formulat.
Ca sa putem calcula cate zile aveti dreptul pentru perioada lucrata, trebuie sa stim care zile aveti in contract/an.
Numarul de zile la care aveti dreptul, se calculeaza impartind numarul de zile din contract la 12 luni si inmultit cu numarul de luni lucrate.
Spre exemplu, daca in contract aveti 20 de zile, atunci 20/12*4 = 6.66 zile si se rotunjeste in favoarea dvs.
Daca va luati concediul in Iulie ar insemna 1394 lei brut.
Si raspunsul meu a anulat raspunsul dumneavoastra, sau ce doriti sa imi transmiteti, mai concret?
Era un raspuns suplimentar la o situatie pe care trebuie sa o aiba in vedere si cel mai probabil si motivul pentru care cei doi contabili au pareri impartite.
Buna ziua, mergeti la AGENȚIA PENTRU PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ din judetul in care locuti si solicitati acolo informatii si pasii pe care trebuie sa ii urmari. [ link extern ] /
Consultati Conventia pt evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA este Decretul 238/1974.
Daca depasiti 183 de zile in tara respectiva este posibil sa fiti nevoita sa va stabiliti rezidenta fiscala acolo, respectiv sa platit taxe in tara in care locuiti,
Salariul se poate plati atat cash cat si pe card. De ce sa va traga la raspundere daca aveti contract de munca si lucrati legal? Oricum angajatorul dumneavoastra declara catre ANAF aceste sume.