Ca sa putem calcula cate zile aveti dreptul pentru perioada lucrata, trebuie sa stim care zile aveti in contract/an.
Numarul de zile la care aveti dreptul, se calculeaza impartind numarul de zile din contract la 12 luni si inmultit cu numarul de luni lucrate.
Spre exemplu, daca in contract aveti 20 de zile, atunci 20/12*4 = 6.66 zile si se rotunjeste in favoarea dvs.
Daca va luati concediul in Iulie ar insemna 1394 lei brut.
Si raspunsul meu a anulat raspunsul dumneavoastra, sau ce doriti sa imi transmiteti, mai concret?
Era un raspuns suplimentar la o situatie pe care trebuie sa o aiba in vedere si cel mai probabil si motivul pentru care cei doi contabili au pareri impartite.
Buna ziua, mergeti la AGENȚIA PENTRU PLĂȚI ȘI INSPECȚIE SOCIALĂ din judetul in care locuti si solicitati acolo informatii si pasii pe care trebuie sa ii urmari. [ link extern ] /
Consultati Conventia pt evitarea dublei impuneri intre Romania si SUA este Decretul 238/1974.
Daca depasiti 183 de zile in tara respectiva este posibil sa fiti nevoita sa va stabiliti rezidenta fiscala acolo, respectiv sa platit taxe in tara in care locuiti,
Salariul se poate plati atat cash cat si pe card. De ce sa va traga la raspundere daca aveti contract de munca si lucrati legal? Oricum angajatorul dumneavoastra declara catre ANAF aceste sume.
In primul rand nu exista demisie prin acordul partilor, se numeste incetare. Demisia presupune un preaviz. Daca angajatul revine din CM in data de 13, pe 14 ii incetati contractul de munca conform acordului de incetare pe care l-ati semnat cu el. Daca statea in preaviz, atunci preavizul se suspenda pe perioada CM si se relua cand revenea din CM. Problema este daca vine cu CM in continuarea celui care se termina pe 13.
Art. 111. -
22/10/2022 - Art. 111. a fost modificat prin Lege 283/2022
(1) Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îşi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.
Nu constituie timp de lucru timpul de deplasare spre si dinspre locul de munca.