avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... După 4 luni pot sa mi iau concediul de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

După 4 luni pot sa mi iau concediul de odihna?

După 4 luni pot sa mi iau concediul de odihna..cite zile am dreptul și cit iau având 4050
Cel mai recent răspuns: ARGUS AUDIT SRL , Consultant fiscal 15:57, 2 Iulie 2025
Nu mai exista nicio prevedere legala care sa spuna ca se acorda CO numai dupa o anumita perioada lucrata.
Co se acorda proportional cu perioada lucrata.

Codul muncii :
Art. 144
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.

(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

Daca aveti probleme cu angajatorul faceti o sesizare la ITM.
Ca sa putem calcula cate zile aveti dreptul pentru perioada lucrata, trebuie sa stim care zile aveti in contract/an.

Numarul de zile la care aveti dreptul, se calculeaza impartind numarul de zile din contract la 12 luni si inmultit cu numarul de luni lucrate.
Spre exemplu, daca in contract aveti 20 de zile, atunci 20/12*4 = 6.66 zile si se rotunjeste in favoarea dvs.
Daca va luati concediul in Iulie ar insemna 1394 lei brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă pentru perioada de preaviz! lupmarcel lupmarcel Bună ziua! Vă rog să - mi spuneţi dacă pentru perioada de preaviz, de 20 zile lucrătoare, salariatul care urmează a fi concediat, deşi a efectuat ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carmen gusa carmen gusa Buna ziua, lucrez intr-o firma unde programul de lucru este astfel;doua zile lucram 16 ore iar doua zile le avem libere, netinandu-se seama ca e sambata sau ... (vezi toată discuția)