avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Bună ziua! Am un salariat care dorește să îi fac ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Bună ziua! Am un salariat care dorește să îi fac reținere ...

Bună ziua!
Am un salariat care dorește să îi fac reținere salarială pentru a-i vira suma respectivă către pilonul 3 (facultativ) de pensie. Noi nu avem un astfel de beneficiu în RI sau CIM. Se poate să îi oprim, respectiv să virăm noi suma către pilonul facultativ, sau asta este directa alegere și responsabilitate a salariatului?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ARGUS AUDIT SRL , Consultant fiscal 16:32, 12 Septembrie 2025
Buna ziua, Da, puteti sa ii retineti si virati in baza Actului individual de aderare, respectiv Formular înştiinţare angajator, unde se mentioneaza specific ca angajatorul retine si vireaza banii in numele angajatului. Acest acord se completeaza de catre angajat, pe tipizatul institutiei unde are pilon 3 si pastrati si dvs. o copie, ca document justificativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Pensiile facultative florens florens Am o problema. Sunt aderat la pensia facultativa pilonul III. Problema este cu deducerea. Actualul angajator nu-mi face deducerea aferenta, dar de virat ... (vezi toată discuția)
Pensii facultative ENGFULL ENGFULL cei ce se ocupa de incheierea unor astfel de pensii , vin la angajatori cu un "formular de instiintare a angajatorului " ..........insa legea pensiilor ... (vezi toată discuția)