avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Activitate marian.banica06@yahoo.com

Activitate marian.banica06@yahoo.com

Bună seara! În urma unui proces am primit un teren extravilan, moștenire din partea unui unchi decedat cu mult timp în urmă. Calea de acces la teren este un drum de exploatare agricolă, care are și carte funciară. Problema este că în realitate acest drum nu există. Este un șanț, un canal folosit la irigații înainte de 1989 și pe care în timp au crescut arbuști care s-au transformat în copaci, făcând imposibil accesul pe el. Ca să ajung la terenul mostenit trebuie să trec peste terenurile altor doi proprietari. Pot cere primăriei să reamenajeze drumul de acces?Mulțumesc!
Problema mea este că nu înțeleg de ce nu se respecta termenul. Dacă pe hotărârea mea scrie "cu drept de apel in 30 de zile de la data comunicării", iar data comunicării, este 19.12.2022, de ce astăzi 01.02.2023,mi se refuză legalizarea hotărârii? Nu au trecut 30 de zile? Am citit ca d-l prim ministru Nicolae Ciuca a câștigat procesul cu ministerul educației deoarece aceasta din urma nu a depus cererea de recurs în termenul legal. Nu mă interesează dacă vor face apel. Eu vreau sa înțeleg de ce nu sunt respectate articolele codului civil. Și cine se face vinovat.

trandafir2 a scris:

Nu merg toate ceas, dar se comunica toate, nu ramane niciuna necomunicata.
Problema dvs este sa nu se faca apel, caci de comunicat se comunica oricum.

Cu tot respectul, dar nu înțeleg. Asa se poate prelungi la infinit. De unde știu eu când primesc paratii comunicarea. Ar trebui modificat C. P. CIV. Pe comunicarea mea scrie 19, peste 30 zile eu sunt îndreptățit sa merg să cer legalizarea hotărârii.

trandafir2 a scris:

Buna seara. Nu este nicio urgenta, nu este problema.
Mai asteptati 30 de zile si apoi mergeti din nou la arhiva.

Bună seara comunitate! În data de 08.12.2022 a fost pronunțată o hotărâre civila intr- un proces de ieșire din indiviziune, eu fiind reclamantul. Cu termen de apel 30 zile de la data comunicării. În cazul meu, 19.12.2022. În 27.01.2023, am sunat la registratura tribunalului pentru a face programare să merg să legalizez hotărarea. Verificasem dosarul electronic și nu era depus nimic. D-na de la registratura mi-a că nu a rămas definitivă deoarece nu a primit confirmarea că partea pârâta a primit hotărârea. Mie mi se pare un abuz. Ce ar trebui sa fac? Mulțumesc!
Bună seara! Pe data de 08.12.2022 s-a pronunțat o hotărâre civilă într-un proces de ieșire din indiviziune. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la data comunicări. Pe hotărâre data comunicări este 19.12.2022. În data de 27.01.2023, am sunat la registratura tribunalului pentru a-mi face o programare să merg să legalizeze hotărârea. (Verificasem dosarul electronic și nu era depus nimic). D-na de acolo mi-a spus să sun mai târziu pentru a verifica dacă hotărârea a rămas valabilă. La următorul apel, amabilitatea de vocea d-ei dispăruse. Mi-a zis că nu sunt îndeplinite procedurile, că nu a primit confirmarea că partea pârâtă a primit hotărârea. Menționez ca paratii nu s-au prezentat la niciun termen cât a ținut procesul. Ce ar trebui sa fac, din punctul meu de vedere este un abuz. Mulțumesc!
Bună ziua! Avem un teren intravilan într-o altă localitate. Profitând de faptul ca trecem mai rar pe acolo, deocamdată, vecinul și-a scos niște furtune în spatele casei, iar de aici paralel cu gardul mai departe de casa. Deci deversarea se face direct la suprafața solului infiltrandu- se mai mult în terenul nostru. Mai mult ca sigur că mută furtunul direct pe terenul nostru. Cum ar trebui să procedez?
Bună seara comunitate! Cu speranța că mă poți ajuta, vă relatez problema mea. Fratele mamei a trăit în concubinaj prin anii '50 cu o doamna. Nu au avut copii. În 2002,a fost eliberat un titlu de proprietate pe numele amândurora cu o suprafață de teren de doua ha. Casa în în care au trăit nu mai exista, unchiul făcându-și singur doua camarute, care acum sunt ruine. Au decedat toți, unchiul, mama, concubina. Moștenitori, eu și fratele meu din partea mamei, iar din partea concubinei, câțiva nepoți de frate. Ce fel de acțiune ar trebui să introduc în instanță::succesiune, iesire din indiviziune, partaj? Din cercetări preliminare, nepoții concubinei spun că nu vor veni la tribunal, unii fiind plecați la munca în străinătate. Vă mulțumesc!
Bună ziua! Anul trecut am obținut o hotărâre judecătorească:"Admite cererea având ca obiect fond funciar, obligația de a face, formulată de reclamanții (eu și fratele meu), în contradictoriu cu Comisia Județeană și Comisia locală pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor. Obliga Comisia locala pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor sa întocmească și să înainteze C. J. documentația necesara în vederea emiterii Titlului de proprietate pe numele...
Obliga Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor sa emită Titlul de proprietate pe numele..., pentru suprafața de... "
Sentința este definitiva după cele 30 de zile, am făcut cerere, am fost la Judecătorie și mi s-a pus pe sentință ștampila și înscrisul ca este definitiva. Ce trebuie să fac în continuare pentru ca această sentință să fie pusă în aplicare?