avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Activitate Ileana2022

Activitate Ileana2022

Mulțumesc pentru răspuns. Am găsit cu google acest paragraf în OUG 115/2023.

Bună ziua!
Pentru o persoană angajată într-o instituție bugetară la 1 martie 2024, salariul se calculează conform coeficienților specificați în anexele din legea 153/2017? Întreb pentru că acele anexe au și niște valori exacte care se preconizau a fi valabile în 2022, dar care în anul 2024 sunt mult mai mici: atunci salariul minim era 2500 de lei, acum este 3300 de lei. Mulțumesc.
Precizez că în instituție nu e nimeni cu post asemănător, deci nu se poate da salariu identic.
Am rezolvat, problema era la un notariat mai vechi, unde s-a scris adresa greșit într-un contract. A rectificat acel notariat, inclusiv contractele încheiate după... (are dreptul să facă în încheiere de rectificare și pentru contractele ulterioare). Primul contract de proprietate era și în arhiva Primăriei de sector. Deci dacă aveți nevoie de primul contract de proprietate (copie), se află și în arhiva primăriilor de sector, la arhiva Direcției Taxe și impozite.
Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în 2021), cât și în extrasul de carte funciară. Am contractele de vânzare-cumpărare anterioare doar până în 1997, nu îl am pe cel de la început, din 1981, de când s-a construit blocul (care este în București, sector 6). În toate aceste contracte apare scara scrisă greșit (greșit în raport cu realitatea de la fața locului...). Încerc să fac rost de contractul inițial, de când s-a construit blocul, în 1981, de la Camera Notarilor Publici (funcționara de la Administrația Fondului Imobiliar a fost extrem de dezagreabilă și m-a trimis la Camera Notarilor Publici). Întrebarea mea este: dacă contractul ințial, al primului proprietar, este cu scara scrisă greșit, cum se poate rectifica această eroare materială? (La notar, la AFI care a preluat achiva ICRAL sau în ce mod?). Dacă în actul inițial este scrisă corect scara, iar greșeala s-a produs pe parcurs, dintr-o neglijență la transcrierea adresei, care este modalitatea legală de obținere a rectificării adresei? Direct la notariat cu primul contract de proprietate? Se poate face doar prin nomenclatorul clădirilor de la primăria de sector, fără a mai căuta actul de proprietate inițial (pe care doamna de la AFI, fostul ICRAL, refuză să îl caute în arhivă)? Mulțumesc.