avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie să rectific o eroare materială în adresa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: ...

Trebuie să rectific o eroare materială în adresa apartamentului: este scrisă greșit scara, atât în contractul de vânzare-cumpărare (întocmit în 2021), cât și în extrasul de carte funciară. Am contractele de vânzare-cumpărare anterioare doar până în 1997, nu îl am pe cel de la început, din 1981, de când s-a construit blocul (care este în București, sector 6). În toate aceste contracte apare scara scrisă greșit (greșit în raport cu realitatea de la fața locului...). Încerc să fac rost de contractul inițial, de când s-a construit blocul, în 1981, de la Camera Notarilor Publici (funcționara de la Administrația Fondului Imobiliar a fost extrem de dezagreabilă și m-a trimis la Camera Notarilor Publici). Întrebarea mea este: dacă contractul ințial, al primului proprietar, este cu scara scrisă greșit, cum se poate rectifica această eroare materială? (La notar, la AFI care a preluat achiva ICRAL sau în ce mod?). Dacă în actul inițial este scrisă corect scara, iar greșeala s-a produs pe parcurs, dintr-o neglijență la transcrierea adresei, care este modalitatea legală de obținere a rectificării adresei? Direct la notariat cu primul contract de proprietate? Se poate face doar prin nomenclatorul clădirilor de la primăria de sector, fără a mai căuta actul de proprietate inițial (pe care doamna de la AFI, fostul ICRAL, refuză să îl caute în arhivă)? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ileana2022 , utilizator 14:07, 19 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata @Ileana2022 , dupa stiinta mea , ICRAL-urile administrau fondul locativ de stat ( locuintele statului date cu chirie “ oamenilor muncii “ ) . Daca apartamentul a fost cumparat initial in 1981 , acesta a putut fi achizitionat doar de la ICVLPP - Intreprinderea de Constructie si Vanzare a Locuintelor Proprietate Privata - parca asa se numea - ICRAL-urile n-au vandut locuinte decat dupa 1990 . Cred ca degeaba cautati contractul la Camera Notarilor Publici , pentru ca nu la notariate se intocmeau , ci doar la sediul respectivei intreprinderi . Si eu am un asemenea contract , si pe baza lui am intabulat la cartea funciara ( in zona noastra exista CF mult inainte de 1989 ) . E posibil sa fi fost cumparat cu credit de la CEC , cei mai multi asa cumparau ( nimeni nu avea cum sa-l ia cu banii-jos si nici credit nu aveau de unde din alta parte sa ia ) . In asemenea situatie , si CEC-ul ar avea o copie a contractului .
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2022
CHKa, utilizator
Am rezolvat, problema era la un notariat mai vechi, unde s-a scris adresa greșit într-un contract. A rectificat acel notariat, inclusiv contractele încheiate după... (are dreptul să facă în încheiere de rectificare și pentru contractele ulterioare). Primul contract de proprietate era și în arhiva Primăriei de sector. Deci dacă aveți nevoie de primul contract de proprietate (copie), se află și în arhiva primăriilor de sector, la arhiva Direcției Taxe și impozite.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
Ileana2022, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara valentin.galbau valentin.galbau In extrasul de carte funciara apare eronat la adresa apartamentului scara F in loc de scara E. Toate celelalt detalii ale adresei sun corecte(strada, numar, ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am următoarea întrebare și speță: bunicii mei ... Catalin V Catalin V Bună seara. Am următoarea întrebare și speță: Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte \"sc1 în ... (vezi toată discuția)