avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate izagabriela

Activitate izagabriela

Bună ziua.
Tatăl meu a lovit intr o seara un biciclist pe marginea drumului care era băut, nu au rezultat răni majore, nu a fost necesara spitalizarea. În urma incidentului a fost chemata politia care i-a luat permisul pana la o decizie ulterioara de către un procuror. Am fost la un avocat între timp care ne-a zis ca nu se poate face nimic, permisul va fi luat pentru minim 180 de zile conform noilor reglementari. As dori sa mai întreb o părere. Mulțumesc anticipat. Tatăl meu este șofer de tir, locul de munca depinde de permis.
Da, are unul. A fost plătită partea lui.
Deci în acest caz e în regula donația? Nu mai e revocabila?
Tatăl soțului este în viata. Casa încă este pe numele lui. Eu am investit bani în renovarea casei și as vrea sa fiu sigura cum sa procedam cu punerea pe numele nostru, astfel încât sa am și eu aceleași drepturi. Scuze pentru confuzie.
Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin contract de vânzare cumpărare? Am aceleași drepturi în ambele situații? Menționez ca momentan casa nu este pe numele lui, ci pe numele tatălui lui. Multumesc.
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat legat de o amenda data de catre politia locala pentru depozitarea desurilor langa incinta cu recipientele. Amenda s-a scris in data de 12.04, pentru fapta savarsita in 25.03, ora 08 dimineața. Mentionez ca nu am fost de fata si nici nu am aruncat atunci gunoiul, am sunat la politie si mi s-a spus ca mi-au gasit numele pe o cutie si asa au scris amenda. Avand in vedere ca umbla si alte persoane in gunoi si este foarte probabil ca acele persoane sa le fi lasat la întâmplare, as dori sa contest amenda. Ce sanse am sa se anuleze procesul verbal?
Va mulțumesc.