avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Ildiko Kopacz

Activitate Ildiko Kopacz

Discuție Violare teren
Buna ziua. Am un teren extravilan, o livada foarte veche care la Apia figureaza ca faneata.In afara terenului ,niste proprietari de vaci tot pastoresc animalele in gradina mea,desi le am spus ca nu ingadui. Iarasi au distrus total terenul,fiind anotimp ploios ,terenul a devenit neregulat,nu mai cresc florile, Anual disrtug gardul electric pe care-l montam.Terenul este in panta ,este extrem de greu de cosit.Sotul meu a depus plangere la politie.Pot sa-i dau in judecata pentru pagubele produse si sa cer o suma pentru despagubire,?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.Intrebarea a fost ca boxele dintr-un mare depozit sunt pe activitate independenta sau intreprindere individuala a sotului,cumparate in timpul casatoriei si acum la partaj voi avea parte sau totul este si va ramane al lui
Buna ziua.Dupa 32 ani de casatorie la divort in fata notarului,la partajul bunurilor am dreptul la cota parte la boxele dintr-o hala mare de depozitare a cartofului construita pe vremea comunista.Sotul a fost producator de cartof si a cumparat pe activitate independenta sau pesoana fizica ,nu stiu.Eu lucrez de 33 ani in sectorul bugetar,dar dupa masa am ajutat enorm la productie, si in agricultura si avem 3 copii de32,30 si 23 ani.De multi ani nu mai este producator,le da doar in chirie altor producatori. Multumesc pentru raspuns
cumul pensie cu salariul
Buna ziua. Sunt directorul unei institutii de stat. Contabila sefa a institutiei primeste de 1 an pensie pentru limita de varsta (ce a tinut in secret , nu mi-a comunicat) si lucreaza in continuare la noi,cu acelasi contract de munca ,incheiata in anul1992,caci a depus o cerere ca doreste sa mai lucreze inca 1 an,cerere ce a depus inainte cu 30 de zile de implinirea varstei standard de pensionare ,pe care am aprobat. La o situatie trimisa in Bucuresti a zis ca este pensionara si asa s-a aflat in ce situatie suntem Forul nostru tutelar a zis ca suntem intr-o mare ilegalitate. Mam dus la Inspectoratul teritorial de munca pentru un punct de vedere unde Jurista a zis ca are dreptate contabila sefa ,adica are dreptul la cumul de pensie cu salariul de bugetar .Forul nostru tutelar a zis ca contractul de munca trebuia sa inceteze de drept,am fi putut sa o reangajam dupa un examen concurs sau cu contract prestari servicii.,sau sa renunte la pensie
Deci,Dna contabil sefa are dreptul la cumul de pensie cu salariul de bugetar( contractul de munca fiind acelas)
Acum,Forul nostru tutelar a cerut un control oficial al Inspectoratului teritorial de munca
Multumesc pentru raspuns
dr.Kopacz Ildiko medic,director