avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Camy2012

Activitate Camy2012

Dacă nu de unde pot sa mi le scot eu?

Cornel Vasile a scris:

HG 905/2017
art.7
(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

Nerespectarea acestor obligatii, va indreptateste sa sesizati ITM-ul.

Bună ziua. Dacă mi-am băgat demisia și patronul a zis ca e în regula. Întrebarea mea este : mie unde mi se vad anii lucrați dacă el nu mi-a dat nici un document?
Ma refer când o sa întru în pensie o sa mi se vadă oline anii lucrați? Mulțumesc.
Bună ziua. Doresc sa știu dacă ma poate ajuta cineva cu un model de demise fără preaviz (sunt cu probleme medicale și mi sa terminat perioada de concediu medical prin comisie). Va mulțumesc.
Bună. Am o problema și sper ca din ceea ce va descriu eu sa ma puteți ajuta.
Soțul meu a făcut o hernie de disc (lucrează în curierat), e pe concediu medical și deja am întrat în comisie, șeful lui acuma cu adeverință care trebuie sa o elibereze cam a făcut figuri acuma urmează sa mai ceea ultima adeverință pentru comisie(concediu medical) și ne e frica ca nu o sa i-o elibereze.
În caz ca nu o eliberează ce putem face?
Când îți dă lichidarea poate sa o dea la zi? (Având în vedere toate documentele ca nu mai are voie sa ridice?
Poate sa îți dea demisia la zi?
Ce document trebuie sa ii elibereze după aceea având în vedere ca cartea de munca e oline? Se poate închide cu literea i?(pentru indisciplina)
Dacă închide asa cartea de munca în condițiile nefavorabile pot sa ma duc mai departe având în vedere ca el lucra 10-12 h și contractul de munca e 8, exista ceva în codul muncii care pe care îl putem spune în fata lui pentru ca nu a procedat corect el cu muncitorul?
Va mulțumesc!
Bună seara. Eu am avut contract de uzufruct cu bunici, bunicul a decedat și am făcut acuma radierea lui și bunica nea cedat noua partea ei prin act notarial ca să putem vinde apartamentul(în cf nu apar bunici doar cum cum sa dobândit apartamentul și noi suntem singuri proprietari la sarcini apara ca nu sunt). Oare pe baza juridica care poate fi problema sa nu acepte banca acest apartament? Va mulțumesc pentru eventuale răspunsuri.
Ce succesiune sa mai fac dacă contractul făcut cu bunici când a trăit și bunicul?
Din câte știu eu copii bunicilor nu mai au dreptul o data ce noi am făcut contractul de uzufruct(deci nu cred ca mai trebuie făcut nici osuccesiune)
SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Se face succesiunea după bunicul, iar apoi puteți vinde dacă bunica devine proprietar sau dacă toți moștenitorii sunt de acord. Acolo la succesiune probabil e problema, contează cati copii au avut bunicii și dacă mai trăiesc.

Bună ziua. Eu am contract de uz fruct cu bunici( pe apartament), bunicul a decedat și ma gândeam cu bunica sa vindem apartamentu și sa ne mutam la casa. Oare putem? Dacă avem contractul de uz fruct ne afectează cu ceva? Suntem amândouă de acord pentru a vinde și a ne muta la casa.
Bună ziua. Am depus cererea pentru recuperarea politiei de la euroins mi-au trimis cererea cu suma care mai trebuie sa o primesc și am trimis documentația mai departe la fga. Întrebarea mea este unde gasesc eu Numar cerere de plata. Pentru ca oricum am încercat sa îl scriu la status de cerere numărul nu e bine. Eventual sa trimit un email la euroins?
Bună seara. Dacă ma duc la detector trebuie sa îmi dea ceva hârtie? Poate firma la care lucrez sa ma supună acestor texte fiind ca nu am nici o legătură cu ceea ce sa întâmplat( am livrat un colet și firma la care lam livrat a zis ca e gol am făcut proces verbal cum ca asa este și de aici sa dedus ca eu trebuie sa fiu supus la detector). Eu știu ca doar dacă te da în judecata pentru asa ceva poți sa refuzi sa sa mergi( conștiința ca nu tu lui luat dovedit sa sunt nevinovat). Pot sa ii dau în judecata după aceea? Exista ceva proceduri sau nu? Mulțumesc