avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate POPA C,

Activitate POPA C,

Extrasul de carte funciara a unui bloc poate fi facut public?
Da in ce temei legal?
Intrebare doar pentru avocat. Exista sansa ca un judecator sa respinga o cerere de chemare in judecata obiect pretentii pentru ca reclamantul prezinta acte bazate pe acord de asociere cu membri care nu mai exista? Cf L196/2018 ar fi trebuit actualizat acordul si w vechi de 14 ani si cu membrii noi dar nuna fost asa. actiunea in instanta se bazeaza de fapt pe un fals.
Avocatul asociatiei de proprietari reprezinta niste indivizi - comitetul executiv care se folosesc de actele asociatiei de la infiintare. Intre timp nu mai sunt aceiasi membri de asociatie deci acordul de asociere nu mai este valid. Avocatul semneaza in numele lor cereri de chemare in judecata insa el de fapt acopera ca asociatia foloseste falsul. Ce ar trebui sa faca avocatul in cazul in care afla ca este pus sa acopere un fals? Ca el nu face nimic, merge inainte. Culmea este ca nici judecatorii nu verifica actele asociatiei pentru ca este acest avocat care iese la inaintare prin semnatura sa.
Doamna, nu ati raspuns la intrebare. CINE EXACT pune aceste penalitati si in ce baza legala? Au fost calculate odata. Aici nu e vorba de ani, asta e alta discutie, nu ma confuzati.

gi-jane2 a scris:

sunt calculate in suma de plata la zi... dvs daca va executa silita si suma de plata e azi de 7000 de lei, sa nu va inchipui ca si peste 2 ani e tot 7000, asta era ideea.

Cum se numeste actiunea prin care vreau saa se constate prescriptia unor taxe? Tocmai am aflat ca s-a poprit o suma de bani din cont dar nu am primit nimic de la executor. Probabil ca contestatie la executare, nu? Dar nu am decat un sms primit de la banca.
Cine pune aceste penalitati? Sunt deja calculate in suma de plata. Nu inteleg nici la ce lege si articol faceti referire. Banii au ajuns in contul asociatiei, ok. De acolo cine mai pune penalitati???? Si in ce baza legala?

gi-jane2 a scris:

Prima daca se scad cheltuielile de judecata si de executare si apoi din suma datorata plus ca sunt penalitati.
Puteti cere explicatii sau puteti contesta executarea daca e cazul.

Cine pune aceste penalitati? Nu inteleg. Au fost calculate si mama penalitatilor de intarziere in suma de plata care se executa acum. Vreti sa spuneti ca suma la executare creste pe zi de inarziere? Ce temei legal e asta? Puteti preciza? Executorul judecatoresc nu a mentionat nimic de penalizari si doar el putea sa o faca. Dumneata trebuie sa intelegi ca stiu si eu legile pot citi si ma informez, nu sunt analfabet.

Dapix a scris:

Trebuie sa știți ca penalitățile pentru fiecare zi de întârziere sunt destul de mari, și cred că va penalizează cu maximul de 0,20% pe zi la întregul sold.

Dacă aveți motive temeinice puteți contesta executarea la Judecătorie, și instanța poate corecta abuzurile.

Dacă vă considerați nedreptățit, trebuie să înțelegeți, că în afară de instanța de judecată, n-are cine să vă facă dreptate.

Si ce legătura are ce spui dumneata cu prescripția? Eu am șters datorii la stat invocând prescripția.

ynocentta a scris:

Termenul general de prescriptie debite fata de stat este de 5 ani
Dar,statul nu pierde niciodata si calculeaza debitele in impunerea anuala cu penalitatile aferente
Chiar daca nu ati primit informare anuala,autoritatea fiscala detine baza tehnica prin care automat sumele cu titlu de restanta se inregistreaza la biroul de debite

Am semnat la notar actul de divort in data de 18.11.2022 si urmeaza sa semnez definitiva pe 20 decembrie cu acordul pentru procentul de pensie alimentara din salariul sotului. In cat timp intra pensia alimentara? Cand este el obligat la plata?
Multumesc.