avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate ionut_mindroiu

Activitate ionut_mindroiu

Răspuns la discuția Clauza contract vanzare-cumparare
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua tuturor !
V-as ruga sa imi spuneti daca exista vreo clauza in cadrul contractului de vanzare - cumparare conform careia, obiectul contractului, un teren in cazul meu, nu poate fi vandut ulterior pana la moartea actualului proprietar.
Daca exista va rog sa imi spuneti daca in afara faptului ca obliga cumparatorul sa nu instraineze, mai are si alt efect asupra contractului ?
Daca pretul de achizitie al unui teren este unul fictiv, cum se poate, sau nu, dovedi acest lucru ?
Multumesc tuturor celor care ma vor ajuta cu informatii.
Am reusit sa vorbesc cu unul dintre vecinii care isi construieste casa. Mi-a spus ca, cand a cumparat terenul, era in intravilan, a ramas chiar surprins cand i-am spus ca la primarie terenul meu figureaza ca fiind extravilan. Este ceva gen zona crepusculara. :stunned: Cum poate intr-o localitate sa fie teren extravilan in interiorul satului. Sa fiu mai exact, terenul meu era la iesirea din sat. Acum s-a extins cu aprox. 500m pe soseaua nationala, tot la sosea am si eu terenul, dupa terenul meu este iar intravilan ???!!!!!!?????
Cum e posibil oare? Se poate asa ceva ? Sper totusi sa fie o greseala din partea celor de la primarie, si poate terenul este in intravilan.:)
Multumesc mult pentru raspunsurile anterioare.
Satul s-a extins in ultimii ani, iar terenul pe care vreau sa construies este in interiorul satului, dar este extravilan. :(
Am intrebat la primarie si este in plan o extindere a satului, dar mai multe informatii nu a putut sa imi dea persoana careia m-am adresat. O sa mai merg sa intreb cat ar putea dura, sa treca ei, primaria, si partea pe care este terenul, in intravilanul satului. Pe terenuri invecinate, sunt deja cateva case in constructie, chiar daca terenul pe care se construiesc ar trebui sa fie tot extravilan, din moment ce este mai indepartat de sat decat al meu.#-o
Multumesc pentru raspuns trope_doi si mai astept lamuriri daca se poate.
Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o locuinta.#-o
Multumesc tuturor celor care imi vor raspunde.
Discuție Ajutor !!!
Ii rog pe toti cei care au cunostinte despre rezolvarea problemei mele sa lase un mesaj, un sfat, o lege, ceva.. si va multumesc frumos .
Urmeaza sa primesc prin vanzare-cumparare de la o ruda un teren pentru a-mi construi o casa. Problema mea este ca, chiar daca terenul este in interiorul localitatii, este extravilan si nu stiu cati ani mai dureaza pana cand primaria va rezolva problema. De acee am decis sa ma interesez cum as putea face sa construiesc o locuinta pe acest teren. Am auzit ca as putea face o documentatie pentru scoaterea terenului din circuitul agricol, dar inca nu stiu mare lucru despre toate detaliile acestei proceduri.
Va rog daca poate cineva sa imi dea sfaturi, detalii si idei despre ce ar trebui sa fac, ce pasi sunt de urmat si cam cat costa in timp si bani fiecare procedura.
MULTUMESC ANTICIPAT CELOR CARE VOR RASPUNDE !!