avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra.iancu

Activitate alexandra.iancu

Buna,

In cazul unui grup de companii, in situatia in care un angajat trece din compania X din Romania, in compania Y din SUA, prin relocare cu incetare CIM din compania X, ce documente sunt necesare?
Cum se trateaza costurile legate de relocare ( bilete de avion angajat + familie , taxe visa, cazare, etc- nu avem informati )?

Multumesc
In cazul legislatiei care guverneaza un contract comercial, care legislatie e favorabila: cea din Franta sau cea din UK?
Va rog sa imi expuneti niste diferente.

Multumesc.
Buna ziua!

As avea nevoie sa ma ajutati, va rog, cu o mai buna intelegere dpdv legal cu privire la ordonanta conform caruia putem oferi angajatilor beneficii de pana la 33% din salariul anul fara a plati impozit.

- Intelegerea mea este ca in conformitate cu aceasta lege angajatorii pot oferi angajatilor beneficii pentru care nu se platesc taxe daca acele beneficii se incadreaza in limita de 33% din salariul anul.
- Ce se intampla in situatia in care avem, de exemplu, situatii de angajati care au salarii mai mici, de exemplu 1800 RON si noi vrem sa oferim beneficii care depasesc cei 33% din salariul lor? De exemplu daca am vrea sa oferim abonament sportiv de 160 RON/luna si sa mai oferim si decontarea cheltuielilor pentru lucrat de acasa (telemunca) de 400 RON/luna si pensie facultativa de 100 RON/luna la un salariu de 1800 RON 33% ar veni 594 RON si noi am oferi beneficii de 660 RON. Ce depaseste limita de 33% se considera venit in natura si se impoziteaza ca atare?
- In acest procentaj de 33% intra toate beneficiile pe care o companie le acorda angajatilor (tickete de masa, abonament medical, abonament sportive, decontare cheltuieli transport, masaj la birou) sau doar anumite beneficii?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns!

Sigiliul se poate pune doar de o parte sau trebuie pus de 2 parti?
Buna ziua!

Prin OUG 36/2021 se introduce faptul că părțile pot opta să utilizeze la încheierea contractului individual de muncă/actului adițional la contract, după caz, semnătura electronică avansată sau semnătura electronică calificată, însoțită de marca temporală electronică sau marca temporală electronică calificată și sigiliul electronic calificat al angajatorului.

Asadar, se intelege ca se poate opta intre semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata? Pe oricare ai alege-o trebuie sa fie insotita de marca temporala electronica sau marca electronica calificata si sigiliu electronic?
Sigiliu trebuie in orice caz?

Multumesc.
Se pot acorda tichetele acestea la clientii unei societati sau nu?
Buna ziua!

Potrivit legislatiei din Romania, voucherele Amazon sunt considerate tichete cadou?

Multumesc.
Buna ziua!

In situatia unei companii de IT care doreste sa vanda 1 licenta si servicii de suport cu preturi distincte pe o perioada de 1 an si utilizare ulterioara a acestei licente dupa perioada de 1 an va fi, insa conditionata de contractarea unui serviciu suport, as dori un sfat cu privire la inserarea in contracte a unei clauze de obligativitate a efectuarii serviciului de suport, astfel incat mentiunea din contract sa nu devina abuziva. Intrebari :
1) Este posibil sa inseram aceasta clauza de obligativitate si sub ce forma?
2) Licenta aceasta poate fi denumita in contract ca fiind licenta perpetuua sau va fi asimilata unei subscriptii datorita faptului ca daca suportul nu este contractat dupa 1 an de zile,aceasta nu va mai putea fii folosita?

Multumesc