avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate anabela33

Activitate anabela33

Da exista un partaj de folosinta. casa este divizata in doua cu intrari separate. Partajul a fost facut verbal, la intelegere. In comun este curtea.
1. As dori sa stiu de ce acte am avea nevoie pentru darea unei camere in chirie atunci cind pe proprietare exista 3 proprietari?
2. Este obligatoriu si acordul la notar ar celorlalti 2 coproprietari?
3 Acordul doar a 2 proprietari din 3 e suficient?

Rog a se specifica legislatia care reglementeaza "acordul" in caz de coproprietate.
Răspuns la discuția Infintare sc cu acte false
In legatura cu Extrasul de carte funciara. La Oficiul de Cadastru din orasul meu, pentru proprietatile aflate in indiviziune se elibereaza extrase informative , care contin la rubrica de proprietrari doar numele, cota parte, contractul prin care a fost obtinut. Ceilalti proprietari nu sunt insemnati, desi in Cartea Funciare ei figureaza. In plus, acest exstras de carte funciara despre care discutam se pare ca este gresit. Numarul topografic ar trebui sa fie 999/18 dar este scris 999/13. La nr topo 999/13 apare alt proprietar unic.

Intrebare:
este fals sau este incorect competat? (nr topo incorect, lista incompleta de proprietari.)
Răspuns la discuția Infintare sc cu acte false
LEGEA nr. 26 din 5 noiembrie 1990 art 48."ART. 48
(1) Persoana care, cu rea-credinta, a facut declaratii inexacte, in baza carora s-a operat o inmatriculare ori s-a facut o mentiune in registrul comertului, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei, daca, potrivit legii, fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(2) Prin hotararea pronuntata, instanta va dispune si rectificarea sau radierea inmatricularii ori mentiunii inexacte"
A furnizat informatii inexacte, nedeclarind ca mai are citva coproprietari, de la care ar fi trebuit sa cearca acordul pentru infinarea societati comerciale.
s-a infintat o firma care si-a stabilit drept sediu social o proprietate in indiviziune. La dosarul intocmit in vederea inscrierii ca sc , s-a depus un extras de carte funciara in care figureaza la propiertar doar cel care infinteaza firma, ceilalti proprietari (3 la numar ) nu apar. Tin sa mentionez ca este vb despre un teren de 588 cu casa si curte. Intrarea, casa, curtea sunt la comun, pe rolul instantei se afla in desfasurare un proces de iesire din indiviziune. Prat fiind chiar proprietarul care si-a infintat firma.
Ce e de facut? proces penal pentru us de fals si inselaciune, impotriva piritului?
Proces civil cu Registrul Comertului , de dizolvare a societatii?
Proces penal impotriva Oficiului de Cadastru pentru fals in acte publice?