avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infintare sc cu acte false
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infintare sc cu acte false

s-a infintat o firma care si-a stabilit drept sediu social o proprietate in indiviziune. La dosarul intocmit in vederea inscrierii ca sc , s-a depus un extras de carte funciara in care figureaza la propiertar doar cel care infinteaza firma, ceilalti proprietari (3 la numar ) nu apar. Tin sa mentionez ca este vb despre un teren de 588 cu casa si curte. Intrarea, casa, curtea sunt la comun, pe rolul instantei se afla in desfasurare un proces de iesire din indiviziune. Prat fiind chiar proprietarul care si-a infintat firma.
Ce e de facut? proces penal pentru us de fals si inselaciune, impotriva piritului?
Proces civil cu Registrul Comertului , de dizolvare a societatii?
Proces penal impotriva Oficiului de Cadastru pentru fals in acte publice?
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 21:34, 11 Octombrie 2008
Atat timp cat e coproprietar nu vad ilegalitatea:P
pai daca in extrasul de carte funciara apare un singur proprietar, respectiv asociatul unic al societatii (pentru ca inteleg srl, a fost constituit cu asociat unic), se pun urmatoarele probleme:
1. daca mai exista alti coproprietari, de ce acestia nu apar in extrasul de carte funciara?
2. Afirmati ca extrasul de carte funciara este fals? pentru ca daca este asa si se poate dovedi acest lucru (eventual cu un alt extras de carte funciara in care sa apara toti proprietarii) atunci solutia o reprezinta un proces civil cu registrul comertului de dizolvare a societatii.
Procesul penal de inselaciune si uz de fals impotriva asociatului unic il poate deschide numai reprezentantii registrului comertului.
LEGEA nr. 26 din 5 noiembrie 1990 art 48."ART. 48
(1) Persoana care, cu rea-credinta, a facut declaratii inexacte, in baza carora s-a operat o inmatriculare ori s-a facut o mentiune in registrul comertului, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda de la 1.000.000 lei la 5.000.000 lei, daca, potrivit legii, fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(2) Prin hotararea pronuntata, instanta va dispune si rectificarea sau radierea inmatricularii ori mentiunii inexacte"
A furnizat informatii inexacte, nedeclarind ca mai are citva coproprietari, de la care ar fi trebuit sa cearca acordul pentru infinarea societati comerciale.
Fiind un imobil cu anumite pariti comune la constituire trebuia depus si acordul vecinilor, restul se regaseste in art. 48.
In legatura cu Extrasul de carte funciara. La Oficiul de Cadastru din orasul meu, pentru proprietatile aflate in indiviziune se elibereaza extrase informative , care contin la rubrica de proprietrari doar numele, cota parte, contractul prin care a fost obtinut. Ceilalti proprietari nu sunt insemnati, desi in Cartea Funciare ei figureaza. In plus, acest exstras de carte funciara despre care discutam se pare ca este gresit. Numarul topografic ar trebui sa fie 999/18 dar este scris 999/13. La nr topo 999/13 apare alt proprietar unic.

Intrebare:
este fals sau este incorect competat? (nr topo incorect, lista incompleta de proprietari.)

Alte discuții în legătură

Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in cf nu este constitutiva de drepturi Irina S. Irina S. Ma ajutati va rog, sa gasesc in L:7/96 articolul din care sa reiasa ca inscrierea in CF nu este constituitva de drepturi? Multumesc. (vezi toată discuția)
Nr de ordine cf Aurelian Gherasim Aurelian Gherasim Explicati din punct de vedere cadastral, referitor la un imobil, cat reprezinta numar de ordine A(1-2)? [Editat - aveti posibilitatea sa platiti un avocat ... (vezi toată discuția)