Ăsta am.gasit. Vreau sa știu dacă este corectă sau nu aplicarea pedepsei în funcție de gravitatea faptei. Teoretic ar fi trebuit 30 de zile plus amendă corespunzătoare din perspectiva mea. De cauza asta cer unele îndrumări
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
BogdanGri a scris:
Buna ziua
Din cate ati spus, dvs ati fost sanctionat pt neacordarea prioritatii.
In acest caz, sanctiunea este corecta. Conform OUG 195/2002, art 101, alin 3, lif f: Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.
Puteti bineinteles sa contestati fapta, dar drebuie sa puteti dovedi ca acel camion nu si-a modificat brusc nici viteza si nici directia de mers (nu a franat si nu v-a ocolit).
Daca aveti o camera de bord si filmarea confirma cele spuse, aveti sanse. Daca nu, e cuvantul dvs impotriva cuvantului lor si sansele sunt aproape inexistente.