avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi s-a reținut permisul de conducere pentru două ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi s-a reținut permisul de conducere pentru două luni pentru ...

Mi sa reținut permisul de conducere pentru două luni pentru neacordare de prioritate la un autovehicul .Este corect sau trebuia doar o luna ?
Cel mai recent răspuns: Bogi1234 , utilizator 07:14, 22 Octombrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Conform art. 101 alin. (3) lit. f din OUG 195/2002: „Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.
Mulțumesc mult. Deja am renuntat la idee mulțumesc de informație. M- am apucat de învățat pt examen de redobândire pt reducere 20 de zile. Nu sunt șofer profesionist nu este o tragedie dar circul mult cu mașina. In cazul ăsta o să-l reactivez pe vecinul care este șomer să mă ajute.

Gabriel Ciurea a scris:

Bună ziua,

Conform art. 101 alin. (3) lit. f din OUG 195/2002: „Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte: neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o suspendarea a permisului pt 60 de zile ... Bogi1234 Bogi1234 Bună ziua. Am primit o suspendarea a permisului pt 60 de zile nejustificată zic eu. Am încetinit la stop m-am asigurat era un camion în rampă mergea ... (vezi toată discuția)
Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si ... Conttableta77 Conttableta77 Buna seara am depasit un autovehicul la trecerea de pietoni si am fost sanctionat cu suspendarea permisului pe 60 de zile si 6 puncte amenda ,este ok ? (vezi toată discuția)
Sanctiune mai mare decat ar trebui.... mihaioctavian mihaioctavian Bună ziua, Am o nelamurire, poate este cineva binevoitor care sa ma lamureasca. Nu am acordat prioritate pietonilor, am fost oprit, am primit 6 puncte de ... (vezi toată discuția)