avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate joannamc

Activitate joannamc

Este o situatie greu de imaginat..A fost proces de custodie minor. S-a stabilit custodia comuna, domiciliul la mama si pensie alimentara ptr. tata. De-a lungul timpului, tatal a platit pensia minorului in contul mamei, cash iar ulterior i-a facut minorului cont cu cardul de utilizare la mama. Dupa 3 ani de la proces, tatal s-a trezit cu contul poprit de catre mama minorului. Motiv: neplata pensie alimentara. Nu recunoaste incasarile in contul personal, cashul iar cardul de utilizare spune ca nu l-a folosit ea.
Astfel, dupa punerea popririi, tatal, pentru a fi in regula, s-a vazut nevoit sa plateasca pensia alimentara conform sentintei, prin mandat postal. Pentru ca in sentinta se mentioneaza faptul ca " tatal va plati pensia alim catre minorul... domiciliat in ..strada.. reprezentat legal de catre ...., mama minorului." Dar mama nu o ridica..si banii se intorc..Si aici a aparut nedumerirea mea..In cazul unui proces intentat de catre mama pentru "neplata pensiei alimentare in ultimele 10 luni",cu toate ca tatal are dovezile efectuarii platilor lunare ptr pensie, instanta il poate obliga pe tata sa plateasca retroactiv?
Buna seara.
As dori sa ma lamuriti intr-o problema. De 10 luni, tatal plateste pensia alimentara pentru minorull sau, mamei acestuia prin mandat postal., la adresa indicata de catre instanta in urma procesului de custodie minor. A apelat la aceasta modalitate de plata deoarece mama minorului nu mai recunoaste pensia primita cash din partea tatalui si nu doreste nici prin cont. De 10 luni, de cand plateste prin mandat postal, pensia nu a fost ridicata intrucat postasul nu a gasit-o la domiciliu si nici la posta nu s-a dus s-o ridice. Astfel, banii s-au reintors la tata in fiecare luna. In cazul unui proces intentat de catre mama pentru "neplata pensiei alimentarein ultimele 10 luni",cu toate ca tatal are dovezile efectuarii platilor lunare ptr pensie, instanta il poate obliga pe tata sa plateasca retroactiv??
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
buna ziua.in urma modificarilor adoptate ieri in camera deputatilor, mamicile care se afla deja in concediu crestere copil, - in cazul meu, acesta expirand anul viitor, in nov - beneficiaza de la 1.01.2009 de aceste modificari, respectiv modificarea sumei alocate, 85% din salariu? va multumesc